Türkiye'nin en genç kadın belediye başkanından ‘Efelerin efesi’ne türkü

İzmir'in Kiraz İlçesi Belediye Başkanı Saliha Özçınar, 19 Mayıs için türkü söyledi. Türkiye'nin en genç kadın belediye başkanı olan Özçınar, ‘efelerin efesine ithafen” sözleriyle sosyal medyadan paylaştı

İzmir'in Kiraz İlçesi Belediye Başkanı Saliha Özçınar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı türkü söylediği videoyla kutladı.

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl vatandaşların evde kalarak kutladığı bayram nedeniyle kameranın karşısına geçen 36 yaşındaki belediye başkanı, Ömer Bedrettin Uşaklı’nın yazdığı, Kaptanzade Ali Rıza Bey’in bestelediği "Eğilmez Başın Gibi" türküsünü seslendirdi.

Atatürk'ün çeşitli dönemlerde çekilmiş görüntüleriyle hazırlanan klip, belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı ve çok sayıda vatandaşın beğenisini aldı.

 

Belediye Başkanı Özçınar, bu yıl koronavirüs nedeniyle etkinliklerde halkla bir araya gelemediklerini belirterek "İçimdeki bayram coşkusunu bu türkü ile aktarmak istedim. Özel ve farklı bir kutlama olsun istedik. Halkımıza bir türkü söyleyerek bayramı kutladık" dedi.

Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 101. yılını ve Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamaktan gurur duyduklarını aktaran Özçınar şu ifadeleri kullandı:

Bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU