Fatih Terim’den 20 yıl önceki Fatih Terim’e mektup: Baskı ve başarı için verilen mücadele asla sona ermeyecek

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 20 yıl önce UEFA kupasını kaldırdıkları Arsenal maçını heyecanla bekleyen Fatih Terim'e bir mektup yazdı

Galatasaray, Danimarka'nın Kopenhag şehrinde 17 Mayıs 2000 tarihindeki final maçında İngiltere'nin Arsenal takımını penaltı atışları sonucunda mağlup ederek, UEFA Kupası'nı kazanmasının üzerinden 20 yıl geçti.

Sarı-kırmızılı ekip, bu tarihi zafer için salgın nedeniyle bir organizasyon düzenlememiş olsa da Kulüp, Türk futbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük başarısını taraftarıyla osyal medyada yayımladığı videolarla paylaşıyor.

Bu videolardan en fazla ses getireni ise Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in 20 yıl önce kupayı kaldıran Fatih Terim’e yazdığı mektup oldu. 

Terim'in Instagram hesabından paylaşılan videolarda tecrübeli teknik adam, Kopenhag'daki final maçına çıkmak üzere olan kendisine yönelik mektup kaleme aldı. 

Mektubunda Galatasaray'daki futbolculuk kariyerinden, teknik adamlığa başlama sürecine, UEFA Kupası'na giden yoldan, bugünlere kadar birçok konuyu anlatan Fatih Terim’in yazdıklarından bir kısmı şu şekilde: 

Sevgili Fatih, 

Akşam saatlerinde hayallerinin takımı, vazgeçilmezlerinden biri olan Galatasaray'ın başında, bugüne kadar Türkiye futbol tarihindeki en büyük maça çıkacaksın. 

Rakibiniz Arsenal. İngiltere'nin en kuvvetli takımlarından biri ve açık konuşalım, dünyadaki birçok kişiye göre bu akşamın favorisi Arsenal. Size pek şans tanınmıyor. 

Bu mektubu sana, 66 yaşında, futbolun içinde kendisine 20 yıl daha tecrübe katmış ve birçok başarıda payı olan bir futbol insanı olarak yazıyorum. Fakat senin aklında tabii ki akşamki maçın sonucu var.

 

Biliyorum, 17 Mayıs 2000 gecesini ve maç sonucunu merak ediyorsun. Üç sene üst üste şampiyon olmuşsunuz ve dördüncü için birkaç gün sonra oynayacağınız son maçta 1 puan yetiyor. 

Bu bile uzun süre tekrarlanmayacak bir başarı ama Türkiye'deki homurtuların nedeni, Avrupa'da henüz bir kupa kazanılamamış olması.

‘Tamam, üç sene şampiyon oldular da Avrupa'da ne oldu?’ sesleri, eleştiriler, yorumlarla birbirine girmiş durumda. O zamanlar Avrupa'da her sene Türkiye'den başka takım şampiyon oluyor ya, sesler ondan. 

Merak ediyorsan söyleyeyim, Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'nde çok yaklaşacak olsanız dahi, 2000'den sonra bir kupa gelmedi Türkiye'ye.

Peki bu eleştirilerin nedeni ne? Anlam veremiyor musun, her kazandığında bitecek mi sanıyorsun? 

Hayır, bu baskı ve başarı için verilen mücadele asla sona ermeyecek ama içten içe biliyorsun ki, seni 20 yıl sonra da ayakta tutacak ve motive edecek en önemli unsurlardan biri bu.

 

Independent Türkçe  

DAHA FAZLA HABER OKU