Melania Trump Oklahoma'da FETÖ ile bağlantılı okulu ziyaret etti

Türkiye Gülen'in iadesi konusunda adım beklerken Trump'ın ziyareti kafaları karıştırdı

Melania Trump ABD'de FETÖ ile bağlantılı bir okulu ziyaret etti - Fotoğraf: Reuters

Türkiye ABD'den Fethullah Gülen'in iadesi konusunda adım atmasını beklerken ABD Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump'ın FETÖ ile ilişkili bir okulu ziyaret etmesi tartışma yarattı.

Melania Trump ABD'nin Oklahoma eyaletindeki Dove School of Discovery isimli bir okulu ziyaret etti. 
 


Trump Tulsa kentindeki okulu ziyaretini Twitter hesabından duyurdu. Yaptığı paylaşımda "Bugün beni ağırlayan Tulsa’dakiDOVE School of Discovery öğretmenlerine, yöneticilerine ve öğrencilerine teşekkür ederim. Orada harika işler başarılıyor! Eğitimin sadece akademik bilgi değil,güçlü karakter ve değer duygularının ne denli ehemmiyetli olduğunu da içermesi oldukça önemli" ifadelerini kullandı.


Dove School of Disvovery, Anadolu Ajansı'nın 27 Temmuz 2016 tarihli haberinde FETÖ'nün ABD'deki okulları arasında gösteriliyor.

"FETÖ'nün ABD'deki Okul Ağı" başlıklı haberde örgütün ABD'de 140 civarında sözleşmeli okulu yönettiği belirtiliyor. 

ABD'de sözleşmeli okullar kamuya ayrılan fonlardan yararlanarak yarı özel okullar gibi faaliyet gösteriyor. Aslında sistem devlet okullarının bazı organizasyonlar tarafından işletilmesi olarak yürüyor. Eyaletle veya okulun bulunduğu bölgeyle yapılan bir sözleşme ile sözleşmenin tarafı olan organizasyon, okulun nasıl yönetileceğini ve öğrencilerin başarısının neye göre ölçüleceğini belirleyebiliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gergin Türkiye-ABD ilişkileri

Türkiye-ABD ilişkileri son dönemde Fethullah Gülen'in iadesi, Rusya ile S400 hava savunma sistemi anlaşması, ABD'nin YPG'ye desteği gibi konularda gergin. Donald Trump, Ocak ayında Twitter hesabından yaptığı açıklamada " Kürtlere saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz" açıklamasını yapmıştı. 

Ayrıca ABD tarafı Türkiye'nin Rusya'dan S400'leri alması durumunda F35 savaş uçaklarının tesliminin engelleneceği yönünde açıklamalar da geliyor. Son olarak dün Trump senatoya, artık Türkiye'nin gümrük vergileri avantajlarından yararlandırılmaması yönünde bir mektup göndermişti. 

Türkiye de Suriye'de güvenli bölge planı ve Fethullah Gülen'in iadesi konusunda ABD tarafından beklediği adımların atılmamasına tepkisini her fırsatta dile getiriyor.

 

DAHA FAZLA HABER OKU