Erdoğan: Suriye'de güvenli bölge oluşturulmazsa biz oluştururuz, sabrımız sınırsız değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum adayları tanıtım töreninde Suriye sınırında kurulması planlanan güvenli bölge ile ilgili konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum aday tanıtımına katıldı / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Erzurum adaylarını tanıtım töreninde konuştu.

Erdoğan Suriye sınırındaki güvenli bölge planına yönelik olarak "Birkaç ay içinde kurulmazsa biz kurarız" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle: 

"Çarpıklığa müsaade etmeyeceğiz"

"Suriye sınırında olup bitenlerin gerisinde Suriye değil Türkiye hesapları var. Irak’ta, Kıbrıs’ta, Ege’de olup bitenlerin gerisinde hep Türkiye hesapları var. Uluslararası kurumlarda önümüze engel çıkaranlar hep Türkiye ile hesaplaşıyorlar. Biz yeterli önemi vermiyoruz. Kendi kültürümüzle ilgili ülkemizde bir elin parmağını geçmeyecek çalışma varken dışarıda sadece bir dönemle ilgili birçok çalışma var.

Bölgemizde yaşanan hadiseler karşısında hakka ve hukuka yönelik davranışımız birilerinin iştahını kabartıyor. Binlerce kilometre öteden gelip burnumuzun dibinde silah çatanlar bize sınırdaş olan kardeşlerimizin hakkını korumamıza engel olmak için kırk takla atıyorlar. Bizi birilerinin davet etmesine gerek yok. Biz zaten 1998'de Adana Mutabakatı'yla bunu imza altına aldık. Bölücü terör örgütünün mensuplarını bize teslimini gerektiriyor. Baba Esed döneminde atılmış imzalardır.

Bu çarpıklığa müsaade etmeyeceğiz. Böyle şey olur mu ya. Daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile bunun işaretini vermiştik. Sınırlarımızın dibinde yeni bir insani krizin yaşanmasına engel olduk.

"Sabrımız sınırsız değil"

Sabrımız sınırsız değildir, bize verilen sözlerin yerine gelmesini sonsuza dek bekleyecek değiliz. Ülkemizi teröristlerden korumak için güvenli bölge sözünün birkaç ay içinde yerine gelmesini bekliyoruz. Aksi takdirde güvenli bölgesi aksi takdirde biz oluşturacağız. Müttefiklerimizden Türkiye'nin bu çabasına lojistik destek beklemekteyiz. Güvenli bölge konusunda BM'nin de bu işe uygun bir kabiliyeti olmadığını birçok örneğe bakarak görüyoruz. Bu bölgenin gerçek anlamda güvenliğini işlerliğini sağlayacak tek güç Türkiye'dir. Bu meselenin çözümüne katkı sağlayacak sahadaki fiili kontrolün de bizde olması gerekiyor. Bunun dışındaki çözüm tekliflerine kapalı olduğumuzu beyan ediyoruz. Bedeli olacaksa onu da ödemeye hazırız."

“Venezuela’da darbe girişimi var”

"15 Temmuz gecesi Bay Kemal Atatürk Havalimanı'na geliyor. Tankların arasından geçerek Bakırköy Belediyesi'ne geçiyor. Herkes meydanlara dedik. Millet meydanlara döküldü, sen kahveni yudumluyordun. Korkaksın korkak. Diktatörler zafer anıtı dikemez. Biz hep darbelere karşı durduk hiçbir zaman darbecilerle yan yana olmadık ve bundan sonda da olmayacağız. Dünyanın neresinde darbe varsa biz onların karşısındayız. Mısır’da Mursi’ye darbe yaptılar biz karşısında durduk, bir kez olsun onlarla görüşmedim. Şimdi Venezuela’da böyle bir girişim varsa yine karşısındayız. Eğer demokrasiyi savunuyorsak demokrasinin gereği sandığa saygıdır. Darbecilerle beraber olmayacağız."

AK Parti Erzurum'un iki ilçesinde MHP adayını destekleyecek

Cumhurbaşkanı konuşmasının ardından Erzurum araylarını tanıttı. Daha önce Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayının halihazırdaki başkan Mehmet Sekmen olduğu duyurulmuştu. Erdoğan Bugün Erzurum'un 20 ilçenin adayını açıkladı.

Aşkale: Ahmet Yaptırmış
Aziziye: Cevdet Orhan
Çat: Melik Yaşar
Hınıs: Erdoğan Eren
Horasan: Abdülkadir Ayan
Karaçoban: Sedat Gümüş
Karayazı: Sedat Karaduman
Köprüköy: Osman Belli
Narman: Burhanettin Eser
Oltu: Celal Çelebi
Olur: Tahsin Oktay
Palandöken: Muhammed Sunar
Pasinler: Ahmet Dölekli
Pazaryolu: İbrahim Şahin
Şenkaya: Yavuz Bedir
Tekman: Mustafa Ergin
Tortum: Ömer Hancı
Yakutiye: Mahmut Uçar

Cumhurbaşkanı cumhur ittifakı kapsamında Erzurum’un iki ilçesinde MHP’nin adayını destekleyeceklerini açıkladı.

İspir: Ahmet Coşkun
Uzundere: Hilmi Aktoprak
 

DAHA FAZLA HABER OKU