Koronavirüs nedeniyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları, IOC'ye 800 milyon dolar maliyet getirdi

IOC, oyunların tekrar düzenleme maliyetinin 650 milyon dolar olduğunu belirtirken, 150 milyon doların da uluslararası federasyonlar, ulusal olimpiyat komiteleri ve sporcuları desteklemek için harcanacağı bildirildi

IOC, Kovid-19 salgını nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nı 2021'e ertelemişti / Fotoğraf: Reuters

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın ertelenmesinin maliyetinin 800 milyon dolar olduğunu duyurdu.

IOC'nin internet sitesinde yayınlanan açıklamada, IOC İcra Kurulunun yeni finansal planı onayladığı ve oyunların tekrar düzenlenme maliyetinin 650 milyon dolar olduğu belirtildi.

150 milyon doların ise uluslararası federasyonlar, ulusal olimpiyat komiteleri ile IOC tarafından tanınan organizasyonların faliyetlerine devam edebilmesi ve sporcuları destekleyebilmesi için harcanacağı bildirildi.

 

 

IOC'nin, salgının oluşturduğu kriz ortamının organizasyonlar üzerindeki etkisini derin bir şekilde analiz ettiği ve paydaşlarını desteklemeyi sürdüreceği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen IOC Başkanı Thomas Bach, şu ifadeleri kullandı: 

Olimpiyat hareketi benzeri görülmemiş bir zorlukla karşı karşıya. IOC tarihinde ilk defa Olimpiyat Oyunları'nı erteliyor ve paydaşlarına bu küresel krizi atlatmaları için yardım etmek zorunda. Bu yeni durumda dayanışma, yaratıcılık, kararlılık ve esnekliğe ihtiyacımız var. Hepimizin fedakarlık yapması ve uzlaşması gerekiyor. Olağanüstü durumlar, olağanüstü önlemler gerektirir.

IOC, Kovid-19 salgını nedeniyle 24 Mart'ta 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nı 2021'e ertelendiğini açıklamıştı. 

 

 

IOC'den yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün sağladığı bilgilere dayanarak, "2020 Tokyo Olimpiyatları'nın 2021 yazından sonra olmamak şartıyla, oyunlara katılacak herkesin ve uluslararası toplumun sağlığı göz önünde bulundurularak, yeniden planlanmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verilmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU