Floresan boyayla yapılan deney, mikropların temas yoluyla nasıl yayıldığını gözler önüne serdi

Enfekte kişinin sürahi ve yemek maşaları gibi ortak kullanılan araçlara dokunmasıyla virüsün yayılma olanağı bulduğu görüldü

Japonya devlet televizyonu NHK, Kovid-19 ve diğer virüslerin yolcu gemilerinde veya restoranlardaki açık büfelerde ne kadar hızlı yayılabileceğini gösteren bir deney yaptı. Bulaşıcı hastalık uzmanlarıyla işbirliği içinde yürütülen deneyin videosu, el temasının virüs ve bakterilerin yayılmasında oynadığı rolü gözler önüne serdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deneyde seyahat endüstrisinde sıkça karşılaşılan bir açık büfe senaryosu oluşturuldu. Katılımcılardan kendilerine yiyecek ve içecek seçmeleri, 30 dakika boyunca mekanda kalmaları istendi. Bir kişinin avcunun içine sadece karanlıkta görünür olan floresan boya uygulandı. Bu kişinin eline öksüren enfekte bir bireyi, boyanın da virüsü temsil ettiği ifade edildi.

Daha sonra oda karartıldı ve parlayan floresan boyanın diğer katılımcıların ellerine ve yüzlerine, masalara ve araç gereçlere bulaştığı ortaya çıktı.

Forbes’un aktardığına göre “enfekte” kişi sürahi ve yemek maşaları gibi ortak kullanılan araçlara dokunduktan sonra “virüs” yayılma olanağı bulmuştu. Onunla temas eden diğer katılımcılar, tabakları, cam eşyaları, giysileri ve cep telefonlarını kontamine etmiş ve virüsün etrafa yayılmasına neden olmuştu.

Independent Türkçe, Forbes

DAHA FAZLA HABER OKU