Hindistan'da tecride uymayan 71 yaşındaki adama "çömel kalk" cezası

Yaşlı adamın ülke genelindeki sınırlamalara rağmen manav dükkanını açtığı iddia edildi

Hindistan'da polis, ülkedeki tecrit kısıtlamalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 71 yaşındaki bir adamı "çömel kalk" hareketi yapmaya zorlarken kameraya yakalandı.

The Times of India'nın haberine göre, Madya Pradeş eyaletinin Betul ilçesinde manav dükkanını açan yaşlı adam, egzersiz yapmaya zorlandı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Olayın kaydedildiği videoda beyaz şort ve gömlek giyen manavın, ellerini başında tutarak birkaç kez yere çömelip kalktığı görülüyor.

Yanındaki genç adamla beraber egzersizi sürdüren dükkan sahibi, bir süre sonra kalkmakta zorlanmaya başlayınca ellerini dizlerine koymak zorunda kalıyor.

Polis üniforması giydiği görülen bir kişiyle boynunda kimlik kordonu taşıyan diğerinin de aralarında olduğu maskeli üç kişi ise yaşlı adamı cezası tamamlanana kadar izliyor.

The Times of India'nın haberine göre, hadiseye ilişkin açıklamada bulunan üst düzey bir polis yetkilisi, yaşlı adamı cezalandıran korucu yardımcısının bu şekilde hareket etmemesi gerektiğini ifade etti.

Hindistan'da 25 Mart'ta uygulanmaya başlayan tecrit kısıtlamalarından bu yana ihlal sebebiyle yakalananlara uygulanan otur kalk, çömel kalk ve "murga" adı verilen geleneksel ceza hareketleri haberlerde yer alıyor. İsmini 'horozdan' alan zorlayıcı duruş murga'da, kişiler çömelme pozisyonu alıp, ellerini dizlerinin arkasından kavuşturarak kulaklarını tutmaya zorlanıyor.

Mumbai, Amritsar, Yeni Delhi ve Kalküta dahil ülke genelinde insanların ceza olarak halk önünde küçük düşürüldüğü kareler fotoğraflanmıştı.

Hindistan'da koronavirüs kaynaklı ölümlerin sayısı 2 bin 200'ü aşarken, kaydedilen toplam vaka sayısı da 70 bin 700'ü geçti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/asia

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU