Efeler Ligi'ne yükselen taraftarlar, kutlamaları koronavirüs tedbirlerine uyarak araçlarında yaptı

TVF'nin ligleri tescil etmesinin ardından Efeler Ligi'ne yükselen Bingöl Solhanspor'un taraftarları, kutlamaları koronavirüs tedbirleri kapsamında araçlarından inmeden gerçekleştirdi

Fotoğraf: İHA

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun (TVF) yeni tip koronavirüs (Kovid-19)salgını nedeniyle liglerin son haliyle tescillendiğini açıklanmasının ardından Bingöl'ün Solhan ilçesinin takımı Solhanspor, kurulduğu 2013 yılından sonra voleyboldaki en üst lig olan Efeler Ligi'ne yükselerek önemli bir başarıya imza attı.

 

Solhaspor kutlamalar - İHA (6).jpg
Fotoğraf: İHA

 

Takımlarının başarısı dolayısıyla ilçede ve Bingöl merkezde kutlama yapan Solhansporlu taraftarlar, Kovid-19 tedbirlerine uyarak sadece araçlarıyla tur attı. 

 

Solhaspor kutlamalar - İHA (8).jpg

Fotoğraf: İHA

 

Çok sayıda otomobil ve otobüsün katıldığı kutlamaların ardından yönetim ve taraftarlar daha sonra Solhan ilçesine doğru hareket etti.
 

Solhaspor kutlamalar - İHA (4).jpg
Sebahattin İslamoğlu / Fotoğraf: İHA

 

Solhanspor kulüp Başkanı Sebahattin İslamoğlu, 2013 yılında Solhanspor yönetimine girdiğini ve bir yıldır başkanlık yaptığını belirterek, şöyle konuştu: 

Bu yıl Efeler Ligine çıktık. Ve bu heyecanı Bingöl halkı ile birlikte yaşıyoruz. İnşallah hedefimiz Balkanlar Ligi. Bu heyecan gerçek anlamda anlatılmaz, yaşanır.

 

Solhaspor kutlamalar - İHA (6).jpg

Fotoğraf: İHA

 

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Kovid-19 salgını nedeniyle voleybolda kadın ve erkekler liglerinin son haliyle tescil edildiğini, küme düşme olmayacağını ve play-off'lar oynanmadığı gerekçesiyle hiçbir takımın şampiyon ilan edilmeyeceğini açıklamıştı. 

 

Solhaspor kutlamalar - İHA (3).jpg

Fotoğraf: İHA

 

1. Lig'de mücadele eden Solhanspor, ligi 45 puanla 2. sırada tamamlamış ve play-off’a katılmaya hak kazanmıştı. 

 

Solhaspor kutlamalar - İHA (1).jpg

Fotoğraf: İHA

 

Ankara’da oynanan play-off yarı final müsabakalarından da galibiyetle ayrılan yeşil beyazlı ekip, finale kalmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU