New York araştırması: Çalışanların hastaneye kaldırılma ihtimali evde kalanlardan daha fazla değil

Doktorlar yaşlıların, hastaların ve risk gruplarının korunmasının önemli olduğunu, fakat daha fazla insanın normale dönmesine izin verilebileceği belirtildi

Eyalet düzeyinde gerçekleştirilen çalışmanın yetkililerin kafasını karıştırdığı aktarıldı (Reuters)

ABD’nin New York eyaletinde hastaneye kaldırılan yeni koronavirüs vakalarının çoğunun, uygulanan tecrit kuralları nedeniyle çalışmayıp evde kalan kişileri içerdiği belirtildi. 

Newsday'in haberinde son birkaç günde hastaneye kaldırılan yaklaşık bin 300 Kovid-19 hastasını inceleyen araştırmanın “sürpriz” etkisi yarattığı belirtildi. New York Valisi Andrew Cuomo düzenlediği basın toplantısında konuya dair, “Ezici bir çoğunlukla evlerinde olan kişilerdi” ifadelerini kullandı. 

Bulguların, New York eyaletinde Kovid-19’un yayılmasını durdurmak için daha önce görülmemiş önlemlerin alınmasının ardından geldiği ifade edildi. 

Eyalet yetkililerinin, toplu taşımanın virüsün yayılmasını kolaylaştırabileceği nedeniyle New York metrosunu gece boyunca dezenfekte etmek için bir süredir kapattığı aktarıldı. 

Yetkililerin hastalara maruz kalan hemşirelerin, doktorların ve diğer temel sektörlerde çalışanların pandeminin etkileyebileceği temel toplumsal kesim olmasından endişe ettiği belirtildi. 

Virüsün yayılmasını önleme amacıyla eyalette restoranlar, pek çok mağaza ve okullar kapatılmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan bahsi geçen araştırmaya göre, Kovid-19 hastalığı nedeniyle hastanelerin acil servislerine giden yeni koronavirüs hastalarının çoğunlukla emekli veya işsiz orta yaşlı kesimden olduğu ifade edildi. Ayrıca bu kişilerin yakın zamanda metro kullanmadığı ya da hastanelerde çalışmadığı ifade edildi. 

Cuomo açıklamasında, “Bu kişiler çalışmıyor, seyahat etmiyor, çoğunlukla eyaletin kırsal bölgelerinde yaşıyorlar, yaşlılar ve hayati olmayan sektörlerdeler” ifadelerine yer verdi. 

Eyalet genelindeki 113 hastanedeki bin 269 Kovid-19 hastasının incelendiği çalışmaya göre koronavirüs hastalarının yaklaşık yüzde 83’ü emekli veya işsiz. 

Virüsün yayılmaya devam ettiğini gösteren bulguların, pek çok hastanın sağlık yetkililerinin beklemediği kesimlerden olması nedeniyle virüsün ilerlemesinin nasıl durdurulacağına yönelik yetkililerin kafasını karıştırdığı ifade edildi. 

 

Independent Türkçe, Newsday

DAHA FAZLA HABER OKU