“Benim listem hazır” diyen Noyan: Tekrar darbe girişimi olursa eskisi gibi davranmayız

Darbe girişimine karşı liste hazırladığını söyleyen Sevda Noyan, sözlerinin yanlış anlaşıldığını savundu

Ülke TV’de Esra Elönü’nün sunduğu "Arafta Sorular" programında söyledikleri sözler tartışılan Sevda Noyan kendini savundu.

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalındaki yayına katılan Noyan, söz konusu programa bir  hafta önce katıldığını ama konuşmanın yeni gündeme geldiğini söyleyerek yayının gerçekleştiği gün birçok tebrik aldığını aktardı.

“Sosyal medya operasyonu”

Sosyal medya tepkilerinin kendisine karşı yapılmış bir operasyon olduğunu savınan Noyan, programı sonradan yeniden izlediğini ifade ederek, “Tek o bölümü aldığınızda farklı anlaşılabilecek şeyler. Fakat ben bütün konuşmada orada bir şeyler söylüyorum. Ben 57 yaşındayım, 12 yaşındayken 12 Eylül yaşadım ve üniversite okuyamadım. Ve 28 Şubat darbesi. Bu yaşa kadar 4 darbe yaşadım. 15 Temmuz darbesi de hepimizde çok ciddi travma yarattı. O konuşma, hem Canan Kaftancıoğlu’nun hem Özgür Özel’in hem de Ayşenur Arslan’ın darbe söylemlerine binaen yapılan bir şey. Bizi öyle yakalayamazlar” dedi. 

Konumasında darbeye savunma hakkından bahsettiğini savunan Noyan, “Aile derken Noyan ailesi değil zaten. Buradaki ifade bunları öldürürüz, asarız, keseriz anlamında değildi” şeklinde konuştu.

15 Temmuz’un başarılı olması halinde kimlerin nerelere götürüleceğine dair listeleri gördüğünü iddia eden Noyan, “Maddi, manevi donanımlıyız” ifadesiyle “Güçlü olduklarını söylemeye çalıştığını” savundu.

“Sitemizde kaçaklar yaşıyor”

 Onlar yapıyorsa bizim de elimiz armut toplamıyor modunda bir konuşmaydı”  diyen Noyan, “Bizim sitede hala 3-5 var. Benim listem hazır” sözlerini açıklarken 70 evlik bir sitede oturduğunu ve komşuları arasında kaçakların bulunduğunu öne sürdü. Noyan, “Bu kişiler her nasılsa geliyorlar buralara. Özellikle seçimlerden önce buralarda toplanıyorlar, binlerce araba geliyor. Herkes şikayet etmeye çalıştı ama başarılı olamadılar” ifadelerini kullandı.

Noyan’ın bahsettiği kişileri şahsen tanımadığını söylemesi üzerine Özdemir, “Neye göre listeliyorsunuz? Hem tanımıyorum diyorsunuz, 3-5’ini listeliyorsunuz” diye tepki gösterdi.

“Bunların hangi evler olduğunu biliyoruz” diye cevap veren Noyan, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunup bulunmadığı sorusuna, “Bulunduk, hiçbir şey çıkmadı” yanıtını verdi.

Özdemir bunun üzerine, “Ama siz yine de ‘Biz bunları gözümüze kestirdik, yarın bir gün bir şey olursa halledeceğiz’ mi diyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Elime ne geçerse...”

Eşinin 20 yıldır FETÖ tartından tehdit aldığını iddia eden Noyan, bu sözlerden dolayı üzgün olduğunu ve komşularıyla bir sorunu olmadığını söyledi.

Noyan, “Haddimi aştıysam pişmanlık duyuyorum ama bu ülkede kim darbe yapıyorsa karşısındayım ve hakkımı savunurum. Elime ne geçerse onunla savunurum” şeklinde konuştu.

Noyan, “Tekrar darbe girişimine kalkışırlarsa eskisi gibi davranmayız” dedi.

Yayın sırasında Noyan ile Özdemir arasında bir tartışma da yaşandı.

“15 Temmuz'da darbeye direnenlerin en büyük gücü demokrasiye inançlarıydı”

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimimi önlemek için sokağa çıkanların elinde silah olmadığını ve sivil bir şekilde tanklara karşı kendilerini siper ettiğini hatırlatan Özdemir şunları söyledi:

Darbe girişiminde hayatını kaybeden 246 kişi ve binin üzerinde yaralı var. Bu insanların en büyük gücü neydi biliyor musunuz? Herhangi bir silah değildi. Herhangi bir tabanca, bazuka, bilmem ne değildi. Bu insanların en büyük gücü, meşruiyetleri, haklılıkları demokrasiye inançlarıydı. Bu yüzden kendilerini feda ettiler. Siz eğer bunu başka bir yere çekip, ‘Dur abi, yarın bir gün başka bir şey olursa ben de silahımı koyayım, buraya da bir şey koyayım’ anlamına gelecek sözler söylediğiniz zaman, hayatlarını veren bu insanların meşruiyetini de ellerinden almış oluyorsunuz.

          
Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU