Kolombiyalı şirketten koronavirüs çözümü: Tabuta dönüşen hasta yatağı

Kolombiya'da bir şirket koronavirüs pandemisi sırasında ülkede yaşanabilecek hasta yatağı ve tabut sorununa çözümü bu iki nesneyi birleştirmede buldu

Kolombiya'da şu ana kadar yaklaşık 9 bin 500 Kovid-19 vakası kaydedildi  (AP)

Kolombiyalı ABC Displays adlı şirketin geliştirdiği metal trabzanlı karton yatak, hastanın yaşamını yitirmesi halinde bir tabuta da dönüştürülebiliyor.

Şirketin müdürü Rodolfo Gomez kısa süre önce Ekvador’daki koronavirüs vakalarında yaşananları gözlemledikten sonra bu soruna bir çözüm bulmayı tasarladığını söyledi.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Ekvador’un Guayaquil kentinde Kovid-19 vakaları yükselirken ölenlerin yakınları cansız bedenlerle birlikte evlerinde beklemek zorunda kalmıştı. Birçoğu ahşap tabut satın alamamış bunun yerine kendilerine verilen kartonları kullanmıştı.

“Yoksul aileler bir tabut satın alamaz” diyen Gomez de kaynak tedariğinde zorlanan Kolombiya’nın Amazon bölgesine geliştirdiği yataktan 10 adet bağışlayacağını söyledi.

Ancak yatakların kullanılacağına yönelik henüz bir açıklama gelmedi.

Yatakların 150 kiloya kadar ağırlık taşıyabildiğini ve maliyetinin yıllık 84 dolar (yaklaşık 600TL) olduğunu belirten Gomez tasarımı için bir özel klinikle birlikte çalıştığını açıkladı.

Gomez tabuta da dönüşebilen karton yatakların yakında yatak sıkıntısı yaşayabilecek acil servis kliniklerinde kullanılmasını umuyor.

Bogota merkezli şirket genelde reklam alanında faaliyet gösterse de pandemi sonrası ülkede ilan edilen tecrit uygulaması nedeniyle işlerine ara vermiş durumda.

Associated Press'e konuşan bir doktorsa karton yatakların sağlamlığından şüphe ettiğini söyledi. Doktor hastalığın olası yayılımını önlemek için cansız bedenlerin kartonlardan önce ağız kısmı kapatılabilen plasitk torbalara konması gerektiği uyarısını yaptı.

 

Independent Türke, AP

DAHA FAZLA HABER OKU