Nüfusunun yüzde 51’i kademeli normalleşmeye geçecek İspanya’da 19 Mart’tan bu yana en düşük ölüm yaşandı

İspanya'da koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 179 artarak toplamda 26 bin 478'e çıktı. Hükümet, kademeli normalleşme sürecinde 11 Mayıs'ta geçilecek ikinci aşamanın, İspanyolların yüzde 51'ini kapsayacağını açıkladı

İspanya'da Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 179 kişi öldü / Fotoğraf: AFP

İspanya Sağlık Bakanlığı, koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili ölü ve vaka sayılarını güncelledi.

Buna göre, ülkede dün 229 olarak açıklanan günlük ölü sayısı bugün 179'a düştü. Bu rakamın, 19 Mart'tan bu yana Kovid-19 nedenli "günlük ölüm sayılarında kaydedilen en düşük artış" olması dikkati çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Can kaybı 26 bin 478’e ulaştı

PCR testlerine göre verilen toplam vaka sayısı ise son 24 saatte 604 artışla 223 bin 578'e çıktı. Ülkede virüsten ölenlerin toplam sayısı da 26 bin 478’e çıktı.

Salgın teşhisi konulan hastalarda iyileşme sayısı da son 24 saatte 2 binden fazla artışla 133 bin 952'ye yükseldi.

Virüsün en fazla görüldüğü Madrid'de ölü sayısı düne nazaran 46 artışla 8 bin 598 olurken, hastanede tedavi gören yeni vaka sayısının 132 artışla 41 bin 436'ya çıktı.

İspanya'nın yarısı normalleşmede ikinci aşamaya geçiyor

Salgınının dünyada en yoğun görüldüğü ülkelerden İspanya'da hükümet, kademeli normalleşme sürecinde 11 Mayıs'ta geçilecek ikinci aşamanın İspanyolların yüzde 51'ini kapsayacağını açıkladı.

Salgının ülkedeki ekonomik ve sosyal etkilerini hafifletmek için açıklanan kademeli normalleşme sürecinde en önemli aşamalardan biri olarak gösterilen birinci seviyeye geçecek bölgeler belirlendi.

Sağlık Bakanı Salvador İlla ile Acil Sağlık Hizmetleri ve Uyarılar Koordinasyon Merkezi Direktörü Fernando Simon, birinci seviyeye geçecek bölgeleri basın toplantısında duyurdu.

Hükümetin Kovid-19 ile mücadele için oluşturduğu komisyonun başındaki isim olan Simon, "Birinci seviyeye İspanyolların yüzde 51'i geçecek." dedi. 

Madrid, 1. seviyeye geçilmesi tamamen yasaklanan tek özerk bölge oldu

Verilen bilgilerde, ülkedeki 17 özerk yönetimden 11'i ile Fas topraklarında olup İspanya'ya bağlı kalan Ceuta ve Melilla kentleri tamamen 1. seviyeye geçerken, diğer bölgelerde çok kısıtlı yerlerde ikinci aşamaya geçileceği bildirildi.

Koronavirüs salgınının en yoğun görüldüğü Madrid, birinci seviyeye geçilmesi tamamen yasaklanan tek özerk bölge oldu.

Madrid'in ardından ölü ve vaka sayısının en fazla olduğu Katalonya, Castilla y Leon ve Castilla La Mancha bölgelerinde ise birinci seviyeye geçecek yerler çok sınırlı bırakıldı.

Sağlık Bakanı İlla, "Nüfusun yarısı, pazartesiden itibaren birinci seviyeye geçme şartlarına sahip. Serbest dolaşım sınırları her bölgenin bulunduğu seviye içinde olacaktır" diye konuştu.

İspanya’nın genelinde tüm kapalı alanlarda ve toplu ulaşım araçlarında maske kullanılması zorunlu olurken, dükkanlarda günlük dezenfekte kurallarının da uygulanması gerekiyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU