"Vergisiz Servet" kitabıyla paylaşım yapan Babel'e Hollandalı siyasetçiden tepki: Ödediğin vergilerle futbol oynadığın stadyumlar yapılıyor

Galatasaray'ın Ajax'a kiraladığı Ryan Babel, okurken poz verdiği "Vergisiz Servet" kitabıyla ve politikacı Lilian Marijnissen'le yaşadığı polemik nedeniyle Hollanda'da gündem oldu

Ryan Babel / Fotoğraf: AA

 

Ara transfer döneminden Galatasaray'dan Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivise) ekiplerinden Ajax'a kiralık olarak gönderilen Ryan Babel, sosyal medya paylaşımıyla ülkede gündeme oturdu.

Hollandalı yıldızın "Vergisiz Servet" isimli kitabı okurken verdiği pozu Instagram hesabından yayınlamasının ardından politikacı Lilian Marijnissen, yıldız oyuncuya tepki gösterdi.

 

 

Marijnissen, daha önce Feyenoord'da oynayan bir başka oyuncu Jens Toornstr'nın yaptığı, "Bence hemşireler çok daha fazla kazanmalı, biz futbolcular ise çok daha az" sözleriyle Babel'in paylaşımını yan yana getirerek, "Farkı bulun" notuyla paylaştı.

 

 

Marijnissen'in paylaşımını gören Babel, tepki göstererek, şu yorumu yazdı:

Eğitimsiz biri, farkında olmadığı konularda fikrini dile getirmeye çalışır. Yanlış anladığı konularda diyaloğa girmekten keyif alır. Ancak, yanlış konularla insanların gündeminde yer almak istemem.

Politikacı Marijnissen ise Babel'in yorumuna şu cevabı verdi:

Bu konu hakkında konuşalım. Ödediğin vergiler, şu an insanların tedavi görmesine, yardım almasına yarıyor. Hatta, bazen o vergilerle futbol oynadığın stadyumlar yapılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Galatasaray'ın sezon başında Fulham'dan bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Hollandalı futbolcu, sarı-kırmızılı formayla çıktığı 15 Süper Lig maçında 5 gol attı.

Ara transfer döneminde Ajax'a kiralanan Babel, kırmızı-beyazlı formayla 7 kez sahaya çıkarken, 1 gol ve 1 asistlik katkı sundu.

Ryan Babel, koronavirüs salgını nedeniyle önce ertelenen Eredivise'ın daha sonra iptal edilmesiyle şampiyonluk sevinci yaşadı.

Babel daha önce Türkiye'de Kasımpaşa ve Beşiktaş'ta oynamıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU