Trump "gülünç" görünmek istemediği için maske takmayı reddediyormuş

ABD Başkanı’nın ekonomiyi yeniden açmaya odaklanmak yerine sağlıkla meşgul olduğunun düşünüleceğine inandığı bildirildi

Trump, yakın zamanda Arizona'da bir maske fabrikasını maskesiz ziyaret etmişti (AFP)

Koronavirüsün yayılmasını önlemek için yüz maskeleri takmak çoğu için bir sağlık zorunluluğu ve bazıları için politik bir tutum haline gelse de Donald Trump maske takmama konusunda inatçı görünüyor. Bunun, ABD Başkanı'nın maskeyle gülünç görüneceğini düşünmesinden kaynaklandığı aktarıldı.

Trump haftalardır maske takmaktan kaçındı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) güncellenmiş maske önerilerini açıklamasından birkaç dakika sonra, “Bunu yapacağımı sanmıyorum” dedi.

The Associated Press'in haberinde özel konuşmaları kamuyla paylaşmaya yetkisi olmayan bir hükümet, iki de kampanya yetkilisine göre Trump, danışmanlarına maske takmanın "yanlış mesaj göndereceğine" inandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Başkanı'nın bunun ülke ekonomisini yeniden açmaya odaklanmak yerine sağlıkla meşgulmüş gibi görüneceğini düşündüğü belirtildi. Trump'ın yardımcıları ekonominin yeniden açılmasının tekrar seçilmenin anahtarı olduğunu düşünüyor.

Özellikle televizyondaki görüntüsünden endişe duyduğu bilinen Trump, sırdaşlarına maske takarken gülünç görüneceğinden ve görüntülerinin olumsuz reklamlarda yer almasından korktuğunu da söyledi.

Bu hafta Arizona'da maske üreten bir fabrikada maskeli gazeteciler, işçiler ve istihbarat servisi çalışanlarıyla konuşan Trump'ın yüzünde hiçbir şey yoktu.

 

 

Daha sonrasında maskeyi kameralar önüne çıkmadan önce kısa süreliğine taktığını fakat tesis personelinin maskeye ihtiyacı olmadığını söylemesi nedeniyle çıkardığını belirtti.

Geleneksel olarak başkan ya da herhangi bir devlet başkanı veya seçilmiş bir yetkili eylemleriyle örnek teşkil eder ancak ABD Başkanı Trump, etrafındaki kişileri dahi nasıl ilerleneceği konusunda şüphede bırakıyor.

Beyaz Saray'daki yardımcıları ABD Başkanı'nın onlara maske takmamalarını söylemediğini fakat yine de çok azının taktığını belirtiyor. Bazı Cumhuriyetçi müttefikleri Trump'ın seçim kampanyasına, maske takarken görülürlerse bunun Beyaz Saray tarafından nasıl algılanacağını sordu.

 

 

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi MSNBC'de Trump hakkında, “Sanırım bu onun için bir gösteriş işi. ABD Başkanı olarak ülkesine ettiği rehberliğe saygı duyacak güvene sahip olduğunuzu düşünürsünüz" diye konuştu.

Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Kevin McCarthy perşembe günü yaptığı açıklamada başkalarının yakınındayken kendisinin maske taktığını söyledi fakat Trump hakkında, “Başkanın doktoru sürekli yanında” ve “doğru şeyleri yaptığından emin olur" ifadelerini kullandı.

Öte yandan first lady Melania Trump maske takmanın önemini açıklayan bir video hazırlayıp Twitter'dan paylaştı. Başkan yardımcısı Mike Pence, Mayo Kliniği ziyareti sırasında maske takmamasının yanlış olduğunu kabul etti. ABD Başkanı'nın yeniden seçim kampanyası, destekçiler için kırmızı, Trump yazılı maskeler sipariş etti ve bunları etkinliklerde ya da bağış karşılığında dağıtmayı düşünüyor.

Pek çok eyalette evde kalma zorunlulukları gevşerken ve giderek daha fazla insan kamusal alanlara dönmeye başlarken 1600 Pensilvanya'dan (Beyaz Saray -ç.n.) gelen karışık mesajlar sağlık görevlilerini endişelendirdi.

The Associated Press'ten de yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU