Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve diğer 4 gazetecinin tutukluluk halinin devamına karar verildi

Mart ayının başında tutuklanan 6 gazeteci, 24 Haziran'da ilk kez hakim karşısına çıkacak

Fotoğraf: Twitter

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun da aralarında bulunduğu 6 gazetecinin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Mahkemenin kıdemli üyesi, Barış Terkoğlu'nun tutukluluk halinin devamı kararına karşı oy kullandı. Kıdemli üye, adli kontrol tedbirinin yeterli olacağını belirtti.

Mart ayının başında tutuklanan gazeteciler Aydın Keser, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Mehmet Ferhat Çelik ve Murat Ağırel, 24 Haziran'da ilk kez hakim karşısına çıkacak.

İddianamede ne var?

Pehlivan, Terkoğlu, Kılınç, Ağırel, Çelik ve Keser'in tutuklu olduğu MİT soruşturmasına yönelik 50 sayfalık iddianame, İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanıklar, "Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarının ve ailelerinin kimlik, görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgileri yayımlamak, yaymak ve açıklamak" ile suçlanıyorlar.

İddianamede, MİT Kanunu'nun 27/3 maddesinin ve Türk Ceza Kanunu'nun 329'un maddesinin ihlal edildiği gerekçesiyle sanıkların 18 yıla kadar hapisleri istendi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU