Drogba ve Eto'o, Afrika'da tarihe geçti

Afrika'nın en golcü milli futbolcuları listesine girmeyi başaran Didier Drogba ve Samuel Eto'o, kıtayı uzun süre uluslararası arenada temsil etmelerinin yanı sıra en golcüler arasına isimlerini yazdırarak ulaşılması zor bir rekora imza attı

Samuel Eto'o - Didier Drogba / Fotoğraf: AA

Afrika'nın uluslararası spor sitesi Afrique Sports, ilk 6'ya giren kıta tarihinin en iyi milli takım golcülerini belirledi.

Sıralamada uzun seneler Avrupa'da top koşturarak kıtayı temsil eden isimler var. 

Buna göre Afrika ülkelerinin milli takımlarında en çok gol atan futbolcular sıralamada Zambiyalı Godfrey Chitalu, forma giydiği 111 maçta atığı 79 gol ile zirvede yer aldı.

Malavili Kinnah Phiri 115 maçta attığı 71 golle ikinci, Mısırlı Hossam Hassan ise 176 maçta attığı 68 gol ile üçüncü oldu.

Afrika futbolunun en tanınan isimlerinden olan bir dönem Türkiye'de de forma giyen Didier Drogba ve Samuel Eto'o'nun da sıralamada yer almaları dikkati çekti.  

Fildişi Sahilli futbolcu Didier Drogba görev aldığı 106 maçta attığı 66 golle dördüncü olurken Kamerunlu futbolcu Samuel Eto'o 118 maçta attığı 56 gol ile beşinci, Ganalı Asamoah Gyan 107 maçta attığı 51 gol ile 6'ncı oldu.

Didier Drogba, uzun yıllar Premier Lig ekiplerinden Chelsea'de forma giydikten sonra Galatasaray'a transfer olmuştu.

Samuel Eto'o ise Espanyol, Real Madrid, Barcelona, Inter, Chelsea gibi kulüplerde oynamasının ardından Antalyaspor ve Konyaspor formaları giymişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU