Koronavirüs vaka sayısının 100 bini geçtiği İran’da kuaför yasağı kalktı

Ülkede son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 78 kişi daha hayatını kaybetti

Fotoğraf: AA

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 78 artarak 6 bin 418'e yükseldi. 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde 78 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 1680 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı.

Böylece ülkedeki toplam can kaybının 6 bin 418'e çıktığını belirten Cihanpur, vaka sayısının da 101 bin 650'ye yükseldiğini kaydetti.

Cihanpur ayrıca virüse yakalanan hastalardan 2 bin 735'inin durumunun ağır olduğunu, 81 bin 587 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kuaförlere yasak kalktı

İran Esnaf Odası ülkedeki kadın ve erkek kuaförlerinin faaliyetlerine yeniden başlayabileceklerini duyurdu.

Kuaförlerin, Sağlık Bakanlığı’nın Kovid-19 ile mücadele kapsamında belirlediği hijyen kuralları çerçevesinde çalışacakları belirtildi.

 Yüksek risk grubu işletmeler açılmamıştı

Ülkede, düşük riskli olarak sınıflandırılan iş ve işletmeler 11 Nisan Cumartesi günü başkent Tahran dışındaki eyaletlerde, 18 Nisan Cumartesi ise başkent Tahran'da faaliyetlerine başlamıştı.

Alışveriş merkezleri, kapalı çarşılar, restoranlar, kafeler, yüzme havuzları, saunalar ve güzellik salonları gibi işletmeler ise yüksek risk grubunda sayılarak, açılmalarına izin verilmemişti.

Açılmasına izin verilen işletmelerin sıkı denetimlere tabi tutulacağı ve sağlık kurallarına uymadıkları tespit edilen işletmelerin ise mühürleneceği açıklanmıştı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU