ABD'de koronavirüsle mücadelede görevli hemşireye tecavüz girişiminde bulunan erkek tutuklandı

New York şehrindeki mağdur, gönüllü olarak koronavirüs hastalarına bakıyor

Güvenlik kamerası görüntüleri, New York kentinde koronavirüs pandemisine karşı verilen mücadeleye gönüllü olarak katkı sunan bir hemşireye tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Jason Roberts’ı gösteriyor (DCPI)

New York polisi, koronavirüs salgınıyla mücadeleye yardım etmek için şehir dışından New York’a gelen bir hemşireye tecavüz girişiminde bulunduğu suçlamasıyla bir erkeğin tutuklandığını bildirdi.

Bronx sakini Jason Roberts’ın kadına cuma gecesi saldırdığı iddia edildi.

The New York Post, Roberts’ın kadını yaşadığı, Manhattan’ın Hamilton Heights mahallesinde Broadway'le 149. sokağın kesiştiği apartman dairesine kadar takip ettiğini belirtti.

İddialara göre Roberts’ın kurbanın yüzünü yumrukladığı ve kıyafetlerini yırtmaya çalıştığı ifade edildi. Kadın, Roberts’ı püskürmeyi başarırken, adamsa kadının cep telefonunu alarak kaçtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Roberts, pazartesi gecesi New York Polis Teşkilatı (NYPD) memurlarınca tutuklandı ve tecavüz girişimi, gasp ve soygunla suçlandı.

Yaralanan ve biraz ağrısı bulunan kadın tıbbi müdahaleyi reddetti.

New York eyaletinin ve New York kentinin ABD’deki salgının merkezi haline gelmesiyle birlikte 90 bin kadar emekli ve aktif sağlık çalışanı New York’un Kovid-19 pandemisiyle mücadelesine destek için gönüllü oldu.

Valiliğin rakamlarına göre, yaklaşık 21 bin sağlık çalışanı eyalet dışından geldi.

Geçen ay New York’ta görülen vaka artışıyla mücadele eden birçok gönüllü sağlık personeli, otellerde ve hizmet sunulan dairelerde büyük indirimli fiyatlarla kalıyor.

New York şehrinde salı sabahı itibarıyla teyit edilmiş 181 bin 34 Kovid-19 vakası bulunuyordu. Resmi rakamlara göre toplam ölü sayısıysa 18 bin 580.

NYPD istatistikleri, eyalet genelinde tecrit uygulamalarının devam ettiği nisan boyunca suçlarda genel olarak belirgin bir düşüşe işaret ederken, Nisan 2019’a göre yüzde 28,5’lik bir azalma yaşandığını gösteriyor.

Oto hırsızlığı ve cinayet sayısı artarken, ticari mekanlara yönelik soygunlarda da azımsanmayacak bir yükseliş oldu. Bildirilen tecavüz olayları yüzde 55,2 azaldı fakat NYPD birçok tecavüzün bildirilmediğini vurguluyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU