Rusya’da iki hafta içinde üçüncü doktor hastane penceresinden düştü

Doktorun durumunun kafatasındaki kırık yüzünden ciddi olduğu kaydedildi

Koronavirüse karşı koruyucu ekipman giyen bir sağlık görevlisi, Rusya (Anadolu Ajansı)

Koronavirüsle enfekte olmasına rağmen çalışmaya zorlandığını söyleyen bir Rus doktorun pencereden düştüğü iddia edildi.

Yerel basında yer alan habere göre Alexander Shulepov adlı doktorun durumu ciddiyetini koruyor.

Shulepov, Rusya’da son iki haftadır hastane penceresinden düştüğü bildirilen üçüncü sağlık çalışanı oldu. Diğer iki doktorun ciddi yaralanmadan dolayı hayatlarını kaybettiği ifade edildi.

Yerel kriz merkezinin cumartesi günü yaptığı açıklamada Shulepov’un Kovid-19 tedavisi gördüğü hastanenin ikinci katından düştüğü ve kafatasındaki kırık yüzünden durumunun ciddi olduğu kaydedildi

37 yaşındaki doktor ve meslektaşı Alexander Kosyakin, 22 Nisan’da bir şikayet videosu çekmişti. Shulepov videoda, koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen Novaya Usman köy hastanesinin başhekimi tarafından çalışmaya zorlandığını söylemişti.

Üç gün sonra ortaya çıkan yeni bir videoda ise Shulepov’un kendi iddialarını reddettiği ve onları “duygusal tepki” diye nitelediği görülmüştü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meslektaşı Kosyakin ise daha önce sosyal medyada hastane yönetimini koruyucu ekipman sıkıntısı nedeniyle eleştirmişti. Doktor bunun ardından, sahte haber yaydığı iddiasıyla sorguya alınmıştı.

The Moscow Times’ın aktardığına göre polis, Moskova'nın 500 kilometre güneyindeki Voronezh bölgesinde bulunan hastanede Shulepov’un düşüşüne ilişkin inceleme başlattı.

1 Mayıs'ta Sibirya'nın Krasnoyarsk kentindeki bir hastanenin başhekimi Elena Nepomnyashchaya'nın hastane penceresinden düştüğü iddia edilmişti. CNN'e göre Nepomnyashchaya, yoğun bakımda bir hafta yattıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Rus kozmonotlarının ana eğitim üssü Star City'deki acil yetkilisi Natalya Lebedeva’nın da 24 Nisan'da pencereden düşerek hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Worldometers verilerine göre Rusya’daki toplam vaka sayısı, 155 bin 370’e ulaştı. Bin 451 hastanın hayatını kaybettiği belirtilirken, 19 bin 865 kişinin hastalığı yendiği kaydedildi.

Independent Türkçe, The Moscow Times, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU