İsrail Savunma Bakanı, Kovid-19’a karşı antikor geliştirdiklerini iddia etti: "Başarıyı Yahudi aklı getirdi"

Araştırmacıların potansiyel bir tedavi için seri üretime geçmek istedikleri ifade edildi

(Pixabay)

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, bakanlığa bağlı bir araştırma enstitüsünün Kovid-19’a karşı antikor geliştirdiğini iddia etti.

Araştırmacıların geliştirme aşamasını tamamladıkları ve patent alarak potansiyel bir tedavi için seri üretime geçmek istedikleri öne sürüldü.

Bakanlığın açıklamasına göre Bennett, başbakanlık bünyesinde çalışan İsrail Biyolojik Araştırma Enstitüsü'nün laboratuvarını ziyaret etti. Burada bakana, virüsü hasta kişilerin vücudunda nörtalize edebilen bir antikor gösterildi.

Antikorun gelişiminin tamamlandığı bildirilen açıklamada enstitünün patent sürecinde olduğu ifade edildi. Buna göre bir sonraki aşamada araştırmacılar, antikorları ticari ölçekte üretmek için uluslararası şirketlere başvuracak.

Bennett, “Bu müthiş atılım için enstitü çalışanlarıyla gurur duyuyorum. Onların yaratıcılığı ve Yahudi aklı bu inanılmaz başarıyı getirdi” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyla ilgili daha fazla ayrıntının bulunmadığı açıklamada antikorla ilgili klinik denemelerin yapılıp yapılmadığı bilgisine de yer verilmedi. Ayrıca Bennett’e sunulan keşfin, Mart ayında basında yer alan keşif haberleriyle ilişkisi olup olmadığı da açıklanmadı.

Times Of İsrail'in haberine göre Mart ayında İsrail basınında yer alan bazı haberlerde enstitünün koronavirüs aşısı bulduğu iddia edilmiş ancak daha sonra bu iddia yalanlanmıştı.

Savunma bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

Biyoloji enstitüsünün koronavirüs için aşı bulma veya test kitleri geliştirme çabalarında hiçbir atılım olmadı. Enstitünün çalışmaları düzenli bir çalışma planına göre yürütülüyor ve zaman alıyor.

Başbakan Binyamin Netanyahu pazartesi günü, koronavirüs pandemisine karşı ortak mücadele için fon toplayan Koronavirüse Küresel Yanıt adlı bir uluslararası bağış konferansında 60 milyon dolar bağışlama sözü vermişti.

Worldometers verilerine göre İsrail’deki koronavirüs vaka sayısı 16 bin 268’e ulaştı. 10 bin 223 kişinin hastalığı yendiği belirtilirken, 237 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Independent Türkçe, Times of Israel

DAHA FAZLA HABER OKU