Kabine toplanıyor: Gündem 65 yaş üstü için esnetme, bayramda sokağa çıkma yasağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda alınacak kararları Ulusa Sesleniş konuşmasıyla kamuoyuna duyuracak

Fotoğraf: AA

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı yapılacak.

Videokonferansla ilgili yapılacak toplantının ana gündem maddesi günlerdir merakla beklenen LGS ve YKS’nin yapılacağı tarihin belirlenmesi olacak.

Toplantıda 21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 65 yaş üstündeki 7 milyon kişi için “esnetme” formülleri de konuşulacak. 65 yaş üstündeki vatandaşların belli gün ve saatlerde sokağa çıkma yasağının esnetilmesine dönük nihai kararın da çıkması öngörülüyor.

Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda ilerleyen günlerde 20 yaş altındakiler için de bir esnetmenin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Hürriyet’in aktardığına göre alışveriş merkezlerinin kademeli açılması planı, salı gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içine alan 16-17-18-19 Mayıs’ta dört günlük sokağa çıkma yasağı uygulanması formülleri üzerinde duruluyor.

Ayrıca Ramazan Bayramı boyunca 23-24-25-26 Mayıs’ta 4 günlük yasak getirilmesi planlanıyor.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları Ulusa Sesleniş konuşması ile duyuracak.

İçişleri Bakanlığı, 15 günlük periyotlarla uzatılan 30 büyükşehir ve Zonguldak'a yönelik şehir giriş/çıkış kısıtlamasının, Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında yeniden değerlendirilmek üzere bugün gece yarısına kadar uzatıldığını bildirmişti.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU