İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu Kovid-19 nedeniyle vefat etti

Koronavirüs teşhisiyle tedavi gören ilahiyatçı Döngeloğlu, Başakşhir Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti

Geçtiğimiz hafta Kovid-19 hastalığına yakalanarak Başakşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu vefat etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Döngeloğlu'nun oğlu Muhammed Döngeloğlu ile telefonda görüşerek aileye taziyelerini iletti.

Twitter hesabından da bir paylaşım yapan Erdoğan şunları söyledi:

Bir süredir Koronavirüs tedavisi gören, ömrünü İslam’ı öğretmeye, anlatmaya adamış ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu’nun vefatını derin bir teessürle öğrendim. Değerli hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.


 



52 yaşında koronavirüse yenildi

1968 yılında Tokat'ta doğan Döngeloğlu, Zile İmam-Hatip Lisesi ve Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

Peygamber hayatıyla ilgili çalışmalar yapan Döngeloğlu, birçok kitabı yayın dünyasına kazandırmıştı.

Çıktığı televizyon programlarıyla geniş kitlelerce tanınan ünlü ilahiyatçının 5 çocuğu vardı.

Taziye mesajları

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Döngeloğlu’nun vefatına ilişkin taziye mesajı yayınladı.

Kalın, “Koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybeden Ömer Döngeloğlu hocamıza Allah’tan rahmet, keder-dîde ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Koronavrüsten vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Paniğe ve rehavete kapılmadan tedbirleri uygulayalım” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise “İnna lillahi ve inna ileyhi raciûn. Ömer Döngeloğlu Hoca, tedavi gördüğü hastanede rahmet-i Rahman'a kavuşmuş. İyi bilirdik, iyilerden bilirdik. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş şu mesajı paylaştı: “Değerli dava adamı, inancı, iradesi ve adanmışlığı ile örnek kardeşimiz, sırat-ı müstakim yolcusu Ömer Döngeloğlu Hakkın rahmetine kavuştu. İhlas ve gayreti ile hoş bir sada bırakarak aramızdan ayrıldı. Milletimizin başı sağolsun. Mekanı cennet olsun.“

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da “Kıymetli İlahiyatçı Yazar, Ömer Döngeloğlu Hoca'nın vefat ettiğini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” diyerek taziyelerini bildirdi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Döngeloğlu’nun vefatına ilişkin “Ömer Döngeloğlu hocamız vefat etmiş. Çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin. Rabbim mekanını cennet eylesin” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Koronavirüs teşhisiyle hastanede tedavi gören çok Kıymetli İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu Hocamız’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Mekanı cennet makamı âlî olsun inşaallah. Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum“ ifadelerini kullandı.

Cenazesi defnedildi

Döngeloğlu'nun Başakşehir Devlet Hastanesi'nden alınan naaşı, Edirnekapı 15 Temmuz Şehitliği'ne getirildi. 

Burada, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş ve Ahmet Hamdi Çamlı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, çok sayıda ilçe belediye başkanı ile sınırlı sayıda sevenlerinin katıldığı cenaze namazı kılındı.

Helallik alınması ve dua edilmesinin ardından Döngelöoğlu'nun cenazesi 15 Temmuz Şehitliği'ne defnedildi.

Döngeloğlu'nun yakın dostu olan eski milletvekili Harun Karaca, defin işleminin ardından cenazeye katılanlara kısa bir taziye konuşması yaptı.

Karaca, Döngeloğlu'nun eşi ve çocuklarının hayatını kaybettiğine dair iddiaların doğru olmadığını, Kovid-19 teşhisiyle tedavilerinin sürdüğünü söyledi. 

 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU