Beyaz Saray koronavirüsle mücadelenin önde gelen ismi Fauci'nin tanıklık etmesini engelledi

Trump yönetimi, Temsilciler Meclisi alt komitesinin talebi konusunda “böyle bir şahitlik için zamanın uygun olmadığını” savunurken, Dr. Fauci’nin Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato’da ifade vermesi bekleniyor

Dr. Anthony Fauci salgınla ilgili kamuoyuna zaman zaman açıklamalarda bulunuyor (AP)

ABD’de 65 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği koronavirüs salgınında Başkan Donald Trump’ın süreci yönetme şekli eleştirilere yol açarken, Kovid-19’la Mücadele Görev Gücü’nün önemli ismi Dr. Anthony Fauci bir kez daha ülke gündemine oturdu.

Beyaz Saray’ın ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Başkanı Dr. Fauci’nin, Trump yönetiminin salgınla mücadele yöntemlerine dair bir alt komitede tanıklık yapmasını engellediği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nin Tahsisat Komitesi sözcüsü Evan Hollander cuma günü yaptığı açıklamada, “Komite, Dr. Anthony Fauci’nin gelecek hafta İş, Sağlık-İnsan Hizmetleri, Eğitim alt komitesinde Kovid-19’la mücadele konusunda ifade vermesi için çabaladı. Yönetimden bir yetkili, Beyaz Saray’ın Dr. Fauci’nin şahitlik yapmasını engellediği konusunda bizi bilgilendirdi” ifadelerini kullandı.

CNN’in haberine göre Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere de bu kararı doğruladı.

“Uygun bir zamanda şahitlik sunmak için Kongre’yle birlikte çalışmaya kararlı olduklarını” belirten Deere şunları söyledi:

Trump yönetimi, Amerika’yı yeniden açmak ve aşı geliştirme çabalarını hızlandırmak dahil Kovid-19’la mücadeleye topyekun devam ederken, bu mücadelelere en çok müdahil olan kişilerin Kongre’deki oturumlarda yer alması zarar verici olacaktır.

Ancak Amerikan televizyonu bununla birlikte Fauci’nin 12 Mayıs'ta Cumhuriyetçilerin yönetimindeki Senato’da Sağlık, Eğitim, İş ve Emeklilik komitesinin karşısında tanıklık yapmasının beklendiğini de aktardı.

Söz konusu komitenin başkanı Lamar Alexander’ın bir yardımcısı CNN’e yaptığı açıklamada, “Başkanımız Alexandar, Dr. Fauci’nin ve diğer yönetim yetkililerinin Senato’daki sağlık komitesinin ikinci oturumunda, 12 Mayıs Salı günü ifade vermesini dört gözle bekliyor” dedi.
 


Fauci geçen ay CNN’e verdiği bir röportajda ABD’de işyerlerinin tamamen kapatılmasına “karşı çıkıldığını” söylemiş ve bu ifadeler Trump’ın bu kararı almada isteksiz olduğu şeklinde yorumlanmıştı.  

Bunun üzerine Trump’ın #FireFauci (Fauci’yi kov) etiketini içeren bir paylaşımı retweet etmesi ABD’li doktorun görevinden alınabileceği yorumlarına neden olmuş ancak ABD Başkanı daha sonra da “Onu (Fauci) seviyorum. Onu kovacağımın söylendiğini duydum, onu kovmayacağım. Bence harika bir insan” demişti.

 

Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU