Koronavirüsün Serie A'ya zararı 800 milyon euro

Salgın nedeniyle futbola ara verilmesinden dolayı İtalya Serie A'daki ekonomik zararının, 800 milyon euro olarak hesaplandı

Fotoğraf: AA

Çin'in Vuhan kentinden başlayarak tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle spor organizasyonları iptal edilip müsabakalar askıya alınırken, kulüpler de ekonomik anlamda da kötü günler geçiriyor.

Kovid-19 nedeniyle Avrupa'nın 5 büyük liginde oluşacak zararın 4 milyar euroyu bulması beklenirken, İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) oynatılmaması durumunda yaşanacak ekonomik kaybın 800 milyon euro olacağı tahmin ediliyor. 

Serie A'nın seyircisiz olarak oynanması durumunda ise kulüplerin zararında önemli bir düşüş bekleniyor. 

Özellikle yayın haklarından gelecek gelirler, buradaki zararı azaltarak, 300 milyon euroya düşüreceği hesaplanıyor. 

 

Koronavirüs taraftar2-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Serie A'da 38 maç üzerinden oynanan sezonda en son 26. hafta maçları (29 Şubat-9 Mart)oynanmıştı.

Ligin geride kalan bölümünde Juventus, 63 puanla zirvede, Lazio ise 62 puanla ikinci sırada bulunuyor. Birer maçı eksik Inter 54 puanla üçüncü, Atalanta 48 puanla dördüncü sırada yer alıyor. 

Serie A'nın son sırasındaki ekiplerden Brescia 16 puanla 20., SPAL 18 puanla 19. olurken, 25'er puanlı takımlardan Lecce 18, Genoa 17. sırada kümede kalma mücadelesi veriyor.

 

İtalya-AFP.jpg
Fotoğraf: AFP

 

İtalya'da liglerin kaderini bakanlar kurulu belirleyecek

Avrupa'da korona virüsün en çok etkilediği ülkelerden olan İtalya'da liglerin kaderi önümüzdeki günlerde yapılacak olan bakanlar kurulunda netlik kazanacak.

Futbolcuların bireysel antrenmanlar yapmasının herhangi bir şeyi değiştirmeyeceğini söyleyen İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, henüz alınan bir karar olmadığını belirtti.

Yapılacak olan bakanlar kurulu toplantısında bazı bakanların Fransa'da olduğu gibi liglerin oynanmamasından yana olduğu iddia ediliyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU