Fransa Açık'ta çiftler şampiyonu olan Krawietz, ertelenen tenis turnuvaları nedeniyle markette işe başladı

Şampiyon tenisçi Kevin Krawietz, ekonomik sorunlar nedeniyle bir markette reyon görevlisi olarak çalışmaya başladı. Krawietz, koronavirüs nedeniyle turnuvaların ertelenmesi üzerine bu kararı almak zorunda kaldığını söyledi

Kevin Krawietz / Fotoğraf: Twitter

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle askıya alınan turnuvalar, profesyonel tenisçileri de maddi sıkıntıya sürüklüyor. 

Tenisin en prestijli organizasyonlarından Fransa Açık'ta geçtiğimiz yıl çiftlerde Andreas Mies ile birlikte şampiyon olan Kevin Krawietz, yaşadığı ekonomik problemler nedeniyle Almanya'daki bir süpermarkette reyon görevlisi olarak çalışmaya başladı.

 

Kevin Krawietz - Andreas Mies - Reuters.jpg
Kevin Krawietz - Andreas Mies / Fotoğraf: Reuters

 

Alman basınından Der Spiegel'e konuşan 28 yaşındaki sporcu, "Haftalık 450 euroya rafları düzenliyorum. Boş kutuları atıyorum. Geçtiğimiz hafta mağazanın girişinde güvenlik görevlisi olarak çalıştım" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kraweitz, salgın nedeniyle başladığı yeni işinde pandeminin sona ermesinin ardından çalışmaya devam etmek zorunda kalabileceğini belirtti.

Çiftler dünya sıralamasında 13. sırada yer alan Alman tenisçi, mağazadan aldığı izinle haftada 3-4 kez antrenman yapma fırsatı bulduğunu sözlerine ekledi.

Kovid-19 salgını nedeniyle tenis turnuvaları mart ayından beri düzenlenmiyor.

 

Independent Türkçe, NTV Spor

DAHA FAZLA HABER OKU