Eski yardımcısından Fatih Terim'e övgü dolu sözler: Fiorentina'da tüm takım ona hayrandı

Fatih Terim'in Fiorentina'daki yardımcısı Antonio Di Gennaro, deneyimli teknik adamdan övgü dolu sözlerle bahsederek, "Tüm takım olarak Fatih Terim'e hayrandık. Floransa halkı da Fatih Terim'in oynattığı futbola aşık oldu ve hala onu unutamıyorlar" dedi

Fatih Terim / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim'in İtalya'nın Fiorentina Kulübü'nü çalıştırdığı dönemde yardımcılığını yapan Antonio Di Gennaro'dan övgü sözler geldi. 

İtalyan basınına açıklamalarda bulunan Di Gennaro, Terim'in Fiorentina’da oynattığı futbolun hala unutulamadığını ve Floransa halkının tecrübeli çalıştırıya adeta aşkla bağlı olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: 

Sadece 5 ay içinde Fiorentina inanılmaz bir zıplama gerçekleştirdi. Tüm takım olarak Fatih Terim’e hayrandık. Floransa halkı da Fatih Terim’in oynattığı futbola aşık oldu ve hala onu unutamıyorlar.

1999-2000 sezonunda Galatasaray'la üst üste dördüncü lig şampiyonluğu kazanan ve o dönemki adıyla UEFA Kupası'nı müzesine götüren Terim, sarı-kırmızılı takımdan ayrılarak İtalya'nın Fiorentina takımıyla anlaştı. 

"Mor Menekşeler" ile Serie A, İtalya Kupası ve UEFA Kupası olmak üzere toplamda 28 kez sahaya çıkan deneyimli çalıştırıcı, 10 galibiyet, 11 beraberlik ve 7 mağlubiyet yaşadı. Söz konusu maçlarda rakiplerine 55 gol atan Terim'in öğrenciler, kalelerinde 39 gol gördü.

Terim, Fiorentina'da kulüp başkanıyla yaşadığı tartışmanın ardından kulüple yollarını ayırarak Milan'a transfer olmuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU