Mickey Rourke Kovid-19 pandemisi sırasında çekilen filmini tamamladı

Ünlü ABD'li aktörün başrolde olduğu Warhunt'ın çekimleri Letonya'da tamamlandı

67 yaşındaki ABD'li aktör Mickey Rourke,  Günah Şehri (Sin City), Şampiyon (Wrestler), Bar Kelebeği (Barfly) ve  Bulanık (Spun) filmlerindeki performanslarıyla tanınıyor (Reuters)

ABD'li ünlü aktör Mickey Rourke'un II. Dünya Savaşı döneminde geçen fantastik-korku filmi "Warhunt" Kovid-19 pandemisi sırasında çekimlerini bitirdi.

Filmin, Letonya'nın başkenti Riga'da çekimlerini bitirmesine hükümetin ilan ettiği tecrit önlemleri kapsamında izin verilmişti.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çekim boyunca ekip, eldiven ve ağız maskesiyle çalışırken günde iki kez ateşleri ölçüldü. Sosyal mesafeye dikkat edilirken ekipmanlar sıklıkla dezenfekte edildi.

Rourke konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Riga'ya geldim ve Kovid-19 kontrolden çıktı. Ama herkes harikaydı" dedi.

Filmin yapımcılarından Yu-Fai Suen de ünlü aktörün çekim günlerini yeniden düzenlemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Yu-Fai "Ülke sınırları kapattığı için Rourke'un takvimini düzenlemek zorunda kaldık. Şansımıza sınırlar kapanmadan önce ülkeye gelebildi. Çekim günlerini de bu değişikliğe göre yeniden düzenledik" dedi.

Filmin İtalyan yönetmeni Mauro Borrelli de "Başlarda gerçekdışıydı ancak oyuncular ve ekip, maske ve diğer önlemlere çabucak uydu. Öncekine oranla daha verimliydik ve daha odaklanmıştık" ifadelerini kullandı.

Mickey Rourke'un sahnelerinin sonlanmasının ardından mart sonunda ülkeden ayrıldığı da açıklandı.

Film, II. Dünya Savaşı'ndaki bir grup elit ABD askerinin gizli görevini analtıyor. Almanya'daki Kara Orman'da düşman cephesinin arkasında kalan askerler bir grup cadıyla mücadele etmek zorunda kalıyor.

Letonya'da pazar günü itibarıyla 812 Kovid-19 vakası bildirildi. Ülkede toplamda 260 hasta iyileşirken, 12 kişi hayatını kaybetti.

 

Variety, Indiewire

DAHA FAZLA HABER OKU