David Lynch, Netflix için dizi çekeceğine dair söylentilere yanıt verdi

Yönetmen yeni röportajında Dune yeniden çevrimine de değindi

(AFP)

David Lynch, başrolünde oynadığı kısa filmin Netflix’te yayımlanmasının ardından, platform için dizi çekeceğine dair söylentilere ilk kez yanıt verdi.

Lynch’in What Did Jack Do adlı 17 dakikalık kısa filmi sürpriz şekilde ocak ayında Netflix’te yayımlanmıştı. Netflix’in bu hamlesini, abonelerin Lynch’in hayranı olup olmadıkları konusunda nabız yoklaması diye yorumlayanlar olmuştu.

The Hollywood Reporter’a röportaj veren David Lynch, Netflix’e dizi çekeceği yönündeki söylentilerle ilgili şunları söyledi:

Her türlü söylenti var. Şu anda Netflix’te What Did Jack Do? adında bir filmim var. Bu, bir maymun hakkında harika bir film. Görmeniz gereken bir şey. Karantinadayken size gerçekten yardımı dokunacak.

Daha somut bir cevap istenmesi üzerine Lynch, “bu konuda bir şey olmadığını” söyledi.

Röportaj sırasında yönetmene henüz yapım aşamasındaki Denis Villeneuve imzalı Dune yeniden çevrimine ilişkin yorumları da soruldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Villeneuve 2016’daki Geliş’in (Arrival) ardından riske girerek 2017’de en sevilen bilim kurgulardan birine el attı ve Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı’yla (Blade Runner 2049) büyük başarı kazandı. Villeneuve şimdi bir risk daha alarak bilim kurgu klasiği Dune’u yeniden çekiyor. 

David Lynch, Frank Herbert’ın ünlü romanını 1984’te beyazperdeye uyarlamıştı.

Setten gelen yeni fotoğrafları görüp görmediğinin sorulması üzerine Lynch, “Dune’a karşı sıfır ilgim var” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Çünkü benim için bir kalp ağrısıydı. Başarısızlıktı ve son kurguyu ben yapmadım. Bu hikayeyi defalarca anlattım. Benim yapmak istediğim film bu değildi. Belli kısımlarını çok seviyorum. Ama benim için tam bir başarısızlıktı.  

 

Independent Türkçe, The Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU