David Lynch’in konuşan bir maymunu sorguladığı sürpriz kısa filmi Netflix’te yayımlandı

Platform nabız yokluyor olabilir mi?

Lynch'in kısa filmi Netflix Türkiye'de de yayında (IMDb)

David Lynch’in bizzat başrol oynadığı yeni bir filmi sürpriz şekilde Netflix’te yayımlandı.

Yönetmen Twin Peaks: The Return’ü yapalı üç yıl oldu. Dizinin bitişinden bu yana hayranlar yönetmenden gelecek yeni bir projenin ne zaman duyurulacağını merak ediyordu.

What Did Jack Do? adlı siyah-beyaz filmin yeni olmadığını göz önünde bulundurmakta fayda var. The Playlist yazarı Kevin Jagernauth’a göre film 2017’de Paris’te gala yapmıştı ama internet yayın platformunun, abonelerinin Mulholland Çıkmazı’nın (Mulholland Drive) yönetmeninin hayranı olup olmadıkları konusunda nabız yokluyor olabileceğine işaret ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İzlenme performansı iyi olursa, platform Lynch’in eski işlerini de koleksiyonuna ekler, hatta onunla özel bir anlaşma imzalar mı? Dileriz olur.

Lynch hayranları, kısa filmin muhtemelen umdukları kadar acayip olduğunu öğrenince sevinecektir. Film, konuşan bir maymunu işlemiş olabileceği bir cinayetle ilgili sorgulayan bir polis dedektifini (Lynch) konu alıyor.

Konuşan maymun Jack ayrıca Twin Peaks’in Dale Cooper’ı kadar sıkı bir kahvesever gibi görünüyor. Bir sahnede “Kahve sipariş edeli yarım saat oldu” diye feryat ediyor.

Lynch’in Blue Velvet’i şu an Netflix’te izlenebilen diğer tek filmi. Yönetmenin diğer filmleri The Elephant Man, Eraserhead ve Inland Empire'ı içeriyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU