İmamoğlu’nu tehdit eden Görgünoğlu için 11 yıla kadar hapis istendi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'na gönderdiği mailler ile tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan Görgünoğlu hakkında iddianame hazırlandı

Ekrem İmamoğlu / Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na gönderdiği mailler ile tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan Tuna Görgünoğlu'nun 11 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görgünoğlu'nun İmamoğlu’na gönderdiği e posta içeriklerine de yer verilen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sosyal medya hesaplarından da hakaret ve tehdit eylemlerini sürdürdüğü açıklandı.

Sosyal medya hesaplarının kendisine ait olduğunu kabul etti

CHP üyesi Tuna Görgünoğlu'nun iddianamede yer verilen ifadesinde sosyal medya hesaplarının kendisine ait olduğunu ve İmamoğlu’nun dikkatini çekmek için mail gönderdiğini söyledi.

Görgünoğlu'nun zincirleme şekilde müşteki İmamoğlu’na tehdit ve hakaret içerikli e postalar gönderdiği iddianame yer alırken, sanığın ‘kamu görevlisine görevinden dolayı alenen zincirleme hakaret’ ve ‘imzasız mektupla veya özel işaretlerle zincirleme tehdit’ suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası istendi. 

Tuna Görgünoğlu önümüzdeki günlerde İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

 

İHA
 

DAHA FAZLA HABER OKU