İmamoğlu'nu e-mail atıp ölümle tehdit eden Görgünoğlu tutuklandı; ifadesinde "Pişman değilim" dedi

İBB Başkanı'na tehdit mailleri gönderen 36 yaşındaki Görgünoğlu'nun CHP üyesi olduğu ortaya çıkmıştı. CHP'den yapılan açıklamada, Görgünoğlu'nun aday adaylığı için partiye üye olduğu belirtilmişti

Fotoğraf: İBB

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tehdit içerik e-mailler atan Tuna Görgünoğlu, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 

"Pişmanlığım yoktur"

İmamoğlu'na attığı maillerde "Geberteceğim, senin mezarını sana kazdıracağım" diyen Görgünoğlu, 8. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusunda, "Mailleri ben yazdım, herhangi bir pişmanlığım yoktur" ifadelerini kullandı.

Serbest bırakılmayı talep eden Görgünoğlu'nun baro tarafından atanan avukatı da, müvekkilinin sabit ikametgah sahibi olduğunu ve kaçma şühpesi olmadığını belirterek, "Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme, "İmzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit suçu"nu işlediği gerekçesiyle tutuklanma talebiyle sevkedilen Görgünoğlu'nun ısrarlı ve zincirleme şekilde muhtelif zamanlarda attığı mailleri gerekçe göstererek tutuklanmasına karar verdi.

2 yıldan 5 yıla hapis

Görgünoğlu'nun tutuklanma talebiyle sevk edildiği "imzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit suçu"nu işleyenler Türk Ceza Kanunu 106/2-b maddesi uyarınca 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılıyor. Görgünoğlu hakkında iddianame de bu suçtan düzenlenirse 2 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezası alacak.

Ankara'da yakalanıp İstanbul'a getirildi

Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarınca yapılan suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında aranan şüpheli T.G. dün Ankara'da yakalanarak İstanbul'a getirilmişti. Bugün emniyette işlemleri tamamlanan şüpheli, akşam saatlerinde adliyeye getirilmişti.

İhraç talebiyle disipline sevk edildi

36 yaşındaki Tuna Görgünoğlu'nun Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi olduğu da ortaya çıkmıştı. Parti üyeliği hakkında açıklama yapan CHP Ankara İl Başkanlığı, Görgünoğlu'nun ihraç edilmesi talebiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini duyurmuştu.
 
CHP Ankara İl Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Kayıtlarımızın incelenmesinde; adı geçen şahsın milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunduğu, parti üyesi olmadığı için de üyelik kaydının bu sırada yapıldığı anlaşılmıştır. Ancak adı geçen şahıs, Etimesgut İlçe Örgütümüz tarafından hiç tanınmadığı gibi adaylık başvurusundan sonra herhangi bir parti çalışmasına katılmadığı tespit edilmiştir. Gerek eğitimleri ve gerekse çalışma hayatı ile ilgili verdiği bilgilerin de doğru olmadığı anlaşılmaktadır.

Haberler ve bilgilerin elde edilmesi üzerine İl Yönetim Kurulumuz, video konferans yoluyla  bu gün yaptığı olağanüstü toplantıda, Tuna Görgünoğlu’nun  Tüzüğümüzün 64 ve 68/1-b, Disiplin Yönetmeliğimizin 15/1-b ve 27/1 maddeleri uyarınca, tedbirli olarak, kesin çıkarma talebiyle il disiplin kuruluna sevkine karar verilmiştir. 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU