Shane Larkin: Türkçe isim seçmem gerekseydi Şahin'i seçerdim

Anadolu Efesli basketbolcu Shane Larkin, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği canlı yayında takipçilerinin sorularını yanıtladı. Larkin, Türkçe'deki favori kelimesinin "kolay gelsin" olduğunu kaydetti

Shane Larkin / Fotoğraf: AA

Anadolu Efes'in Türk vatandaşlığına geçen yıldız basketbolcusu Shane Larkin, Türkçe bir isim seçmek durumunda kalsaydı "Şahin" ismini tercih edeceğini söyledi.  

Instagram hesabında takipçilerinden gelen soruları yanıtlayan Larkin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle liglere verilen arada çalışmalarını ABD'deki evinde sürdürdüğünü belirtti.

ING Basketbol Süper Ligi'nde iyi bir sezon geçirdiklerini dile getiren Larkin, "Şampiyonluk hedefimiz vardı ancak şimdi koronavirüs yüzünden bunun mümkün olup olmayacağını görmek zor" dedi. 
 
Başantrenör Ergin Ataman ile çalışmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden 27 yaşındaki basketbolcu, şu yorumu yaptı: 

İkimiz de benzer enerjiye sahibiz, ne yapmak isteğimizi biliyoruz. O beni oyuncu olarak, ben de onu koç olarak çok iyi anlıyorum.

"Efes için derin bir sevgim var"

Larkin, Anadolu Efes'teki geleceği hakkındaki soruya, "İki senedir buradayım ve benim için en uzun süre oynadığım takım oldu. Efes için derin bir sevgim var. Burada olmaktan çok mutluyum ancak gerçekleştirmek istediğim başka hedeflerim ve hayallerim de var. Gelecekte ne olur bilmiyorum ama şu anda tek düşündüğüm takımda başarılı olmak" yanıtını verdi.

A Milli Basketbol Takımı'nda henüz oynayamadığını hatırlatan yıldız basketbolcu, takımın bir parçası olduğu için gurur duyduğunu belirtti.

"Türkçe isim seçmem gerekseydi 'Şahin'i seçerdim"

Türkçe bazı kelimeler öğrendiğini anlatan Larkin, şöyle konuştu:

Favori kelimem 'kolay gelsin' Bunu sık olarak kullandığımı söyleyebilirim. Türkçe'de daha akıcı olmak isterdim ama öğrenmesi zor dil. Türkçe isim seçmem gerekseydi Şahin'i seçerdim. Birçok insan bana Şahin diyor.

Larkin, favori yemeklerinin köfte ve mantı olduğunu, tatlılardan ise baklavayı beğendiğini söyledi.

Türkiye'de basketbolculardan Şehmus Hazer ve Onuralp Bitim'i beğendiğini kaydeden Larkin, idolünün ise Allen Iverson olduğunu ifade etti.

ABD'li basketbolcu 1 Şubat'ta Türk vatandaşlığına geçtiğini açıklamıştı.

Larkin, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Türkiye Milli Takımı'na katılarak bu ülkeyi temsil etme fırsatına sahip olduğum için onur duyuyorum. Size başarı veya zaferlerin garantisini veremem ama size tek bir şey için söz verebilirim; bu ülke için terimin son damlasına kadar mücadele edip, sahip olduğum tüm enerjimi ve gücümü ortaya koyacağım. Size söz veriyorum" ifadelerini kullanmıştı.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I am honored and humbled to have an opportunity to represent this country by joining the Turkish National Team. Extremely excited to wear this jersey with the Turkish Flag across my chest with pride. I cannot guarantee any success, accomplishments, or victories. But the one thing that I can promise you is that I will give every single ounce of sweat, energy and effort for this Country. You have my word.  ———————————————————————————————————————————————— Türkiye Milli Takımına katılarak bu ülkeyi temsil etme fırsatına sahip olduğum için onur duyuyorum. Türk Bayrağı'nı göğüsümde gururla taşıyacak olmak son derece heyecan verici. Size başarı veya zaferlerin garantisini veremem. Ama size tek bir şey için söz verebilirim. Bu ülke için terimin son damlasına kadar mücadele edip sahip olduğum tüm enerji ve gücümü ortaya koyacağım. Size söz veriyorum. 

Shane Larkin (@shanelarkin_0)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU