Mark Ruffalo, kendisine Hulk rolünü teklif eden Marvel’a beklenmedik bir yanıt vermiş

Mark Ruffalo, Marvel’ı Hulk rolünü kendisine vermemeye ikna etmeye çalışmış

Marvel Sinematik Evreni’nde Hulk’ı canlandıran oyuncu Mark Ruffalo, Marvel Stüdyolarını kendisini işe almamaya ikna etmeye çalışmış.

Hayranların hatırlayacağı üzere kendisi serinin asli öfkeli yeşil canavarı değildi, zira bu kişi, karakterin kendisini merkeze alan Louis Terrier filmi The Incredible Hulk’ta başrol oynayan Edward Norton’dı.

Norton’ın serüveni tek seferlikti, oyuncu Joss Whedon imzalı 2012 yapımı filmi Yenilmezler’de (The Avengers) rolü tekrar oynamaya çağrılmamıştı.

Marvel Stüdyolarının Norton’ı Hulk rolünden alma sebepleriyle ilgili çeşitli söylentiler ortaya çıktı ama görünüşe göre neticede iş oyuncuyla şirket arasındaki kreatif fikir ayrılıklarından dolayı bu şekilde sonuçlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen yıllarda Norton hikayenin kendini ilgilendiren tarafında sözünü esirgemezken Marvel’ın rol değişimiyle ilgili tek açıklaması, stüdyonun “oyuncu kadrosundaki diğer yetenekli üyelerin yaratıcılığını ve ortaklık ruhunu benimseyebilecek bir oyuncu aradıkları” şeklinde olmuştu.

Durum ne olursa olsun, neticede çift kişilikli kahramanı oynaması için Ruffalo işe alındı. Yenilmezler’de görücüye çıktıktan sonra, küçük roller de dahil olmak üzere en son geçen sene gösterime giren Avengers: Endgame’de olmak üzere rolü 4 kez daha canlandırdı ama oyuncunun kendisinin bile Hulk’ı beyazperdede canlandırmanın zorluklarıyla başa çıkabileceğinden emin olamadığı dönemler olmuş.

Screen Rant'ta yer alan habere göre Ruffalo, Marvel Sinematik Evreni’nde Hulk’ı oynama ihtimalini Marvel Stüdyolarıyla değerlendirdiği ilk dönemlerden bahsetti.

Variety’e verdiği röportajda oyuncu, Kevin Feige ve ekibini, rolün hakkını veremeyeceği şüphesiyle bir başkasını seçmeleri konusunda ikna etmeye çalıştığını açıkladı.

Neyse ki yönetmen Whedon ve Yenilmezler’de başrolü paylaştığı Robert Downey Jr. kendisini rolü kabul etmesi için gereksindiği motivasyonu veren konuşmalar yapmış.

Onları rolü bana vermekten vazgeçirmeye çalıştım. ‘Bunun için doğru kişi olduğumdan emin değilim, daha önce buna benzer bir şey hiç yapmadım’ dedim. Joss ve Robert bunu yapabileceğim konusunda epey ikna edici konuştular. Korkmuştum. Gerçekten korkmuştum. Hala korkuyorum. İşin teknolojik yanı gerçekten bu şekilde çalışmayı çok zorlaştırıyor. Bunun zorluğunu her zaman çekiyorum. Ama ilkem; korkunuzla arkadaş olun. Kendinizi korktuğunuz ve zorlandığınız işlere zorlamaya devam edin.

Ruffalo’nun Marvel Sinematik Evreni’nin Hulk’ını oynayacağı resmi olarak, Marvel Stüdyolarının Yenilmezler’in tam kadrosunu açıkladığı 2010 tarihli San Diego Çizgi Roman Fuarı’nda duyurulmuştu.

Ruffalo’nun gerginliği, daha önce geçen senelerde de açıkladığı gibi , açıkça görülüyordu. Bazıları için başarılı bir seride rol almaktan çekinmek tuhaf görünebilir ama Ruffalo, Marvel Sinematik Evreni’ne dahil olmaya şüpheyle yaklaşan ilk isim değil.

Hem Chris Evans, hem de Brie Larson çeşitli nedenlerle Kaptan Amerika ve Kaptan Marvel’ı canlandırma konusunda şüphelerini daha önce açıklamıştı. 

Marvel Sinematik Evreni’nin kusurları elbette var ama gerçekten iyi oldukları işlerden biri oyuncu kadrosu oluşturmak. Şimdiye kadar yaptıkları seçimlerin hepsi doğru sonuçlandı, dolayısıyla eğer Marvel Stüdyoları bir rol için belli bir oyuncuyu seçiyorsa muhtemelen geçerli sebepleri vardır.

Öte yandan Hulk’ı beyazperdeye taşıma konusunda daha iyi yapabilecekleri şeyler elbette var. Planlarda bir solo Hulk filmi görünmese de çizgi roman okurları karakterin merkezde olacağı bir işin gelmesini umuyor, mümkünse yakında çıkacak She-Hulk dizisinde.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU