ABD'de hastaneden Kovid-19'lu kan örneği çalan adam tutuklandı

Kan örneği hala mühürlü şekilde bir CVS eczanesinin dışındaki alışveriş sepetinde bulundu

Kan örneğinin bir eczanenin önünde bulunduğu belirtildi (AA)

Kaliforniya'da bir adam bir hastanede koronavirüs testi yapılacak kan örneğini çaldığı için tutuklandı.

Davis Polis Departmanı'nın raporuna göre 40 yaşındaki Shaun Lamar Moor bisiklet sürerken görülmesinin ardından polis tarafından tutuklanıp hapishaneye gönderildi.

Polis, Sutter Davis Hastanesi'ne girip test edilmeyi bekleyen mühürlü bir Kovid-19 örneği çaldığı iddia edilen Moor'u 11 Nisan'dan bu yana arıyordu. Moor 11 Nisan günü bölgeyi bisikletle terk etmişti.

Hastane hırsızlığı takiben bir açıklama yaptı.

Açıklamada,“Sutter Davis Hastanesi Yolo bölgesi halkı ve ötesine yüksek kaliteli bakım sağlamaya kendini adamıştır. Bu durumu ciddiyetle ele alıyoruz. Meseleye dair ilçe yetkilileri ve kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışmanın yanı sıra kendi iç soruşturmamızı da yürütüyoruz" dendi.

11 Nisan gecesinin ilerleyen saatlerinde polis yerel bir CVS eczanesinin dışındaki bir alışveriş arabasında mühürlü bir Kovid-19 saklama kabının bulunduğunu bildiren bir haber almıştı. Numuneyi geri aldıktan sonra hastane bunun çalınan örnek olduğunu ve herhangi bir şekilde zarar görmediğini ya da açılmadığını doğruladı.

FOX40 News'e konuşan Davis Emniyet Müdürü Paul Doroshov hırsızlık sırasında Moor'un niyetinin ne olduğuna dair memurların hiçbir fikrinin olmadığını söyledi.

Doroshov, “Bence endişe verici nokta şu: Birisi virüsü kullanarak insanları kasten hasta etmeye mi çalışacaktı?" dedi.

Moor'un görüntüsü numuneyle hastaneyi terk ederken hastanenin güvenlik kameralarına yakalandı. KCRA 3 News'e göre bir polis memuru bölgedeki evsiz yerleşimlerinde soruşturarak adamın kimliğini belirten bilgiler buldu.

Ertesi gün polis memurları Moor'u bisiklet sürerken tespit edip göz altına aldı. Görünüşe göre Moor sorunsuz şekilde göz altına alındı ve hırsızlık suçlamasıyla Yolo İlçe Hapishanesi'ne gönderildi.

Davis polisi Moor'la daha önce de karşılaştıklarını söyleyererek akıl sağlığı sorunları sebebiyle numuneyi çalmaya karar vermiş olabileceğini ima etti.

 

 

Doroshov, “Bu kişinin pek de rasyonel olmadığını gösteren sorunları var mı? Başka niyetleri mi var? Yani mesele çok farklı şekiller alabilirdi" dedi.

Facebook gönderisinde polis departmanı Moor'un örneği çalarken zarar vermeyi amaçlamamış olabileceğini ileri sürdü.

Paylaşımda, “Çok ciddi bir olay olmasına rağmen müfettişler Moor'un kendine veya başkalarına zarar vermeyi amaçlamadığına inanıyor" dendi.

Her ne kadar olay bütün şehri bir gün boyunca gerse de Doroshov Moor'un tutuklanmasının ve mühürlü Kovid-19 örneğinin hastaneye geri dönmesinin insanların endişelerini gidereceğini umuyor.

Doroshov, "Bu toplumda epey korku yaratmış olsa da durumu gayet hızlı bir şekilde kontrol altına aldık dolayısıyla umarız ki bu korkular artık diner" dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU