Birleşik Krallık hemşire sendikası: Koruyucu ekipmanı olmayan hemşireler hastaları tedavi etmeyi reddedebilir

RCN, "Bu tüm içgüdülere ters düşecek ama güvenlikleri tehlikeye atılmamalı" diyor

Yakın zamanda taburcu olan Johnson, yoğun bakımda kendisine eşlik eden hemşirelere teşekkür etmişti (Reuters)

Birleşik Krallık'ta hemşireler sendikası, yeterli koruyucu ekipmanı olmayan hemşirelerin koronavirüs hastalarını tedavi etmeyi reddedebileceğini söyledi.

Kraliyet Hemşirelik Koleji (RCN) yayımladığı yeni yönergede, yeterli kişisel koruyucu donanım (KKD) verilmediği takdirde üyelerinin "son çare" olarak çalışmayı reddetme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Sendika, bunun hemşirelerin yapmak için eğitildiği her şeyle ters düşeceğini kabul etti ve önce, tedaviyi ertelemek ya da farklı bir formatta uygulamak gibi diğer tüm yolların tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Sendika sözcüsü, "Hemşireler için bu tüm içgüdülere ters düşecek ama güvenlikleri tehlikeye atılmamalı" dedi.

Doktor ve hemşireler, son derece bulaşıcı Kovid-19 hastalarını tedavi eden personel için önlük, eldiven ve yüz maskelerinin yetersizliği konusundaki endişelerini defalarca dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir doktor, yeterli tedariki sağlamadaki başarısızlığın hükümetin koronavirüs salgına verdiği tepkinin "şok edici bir ayıbı" olduğunu söyledi. Birleşik Krallık Sağlık Bakanı Matt Hancock da Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) çalışanlarının çok fazla KKD kullandığı iddiası sonrasında artan tepkilerle karşılaşmıştı.

RCN'nin tavsiyesi, Birleşik Krallık'taki (BK) ölümlerin 10 bini aştığı ve Hancock'un Kovid-19'a maruz kaldıktan sonra hayatını kaybeden 19 NHS personelini anmasının ardından NHS güvenilir kaynaklarının, daha fazla sağlık çalışanının ölümünü doğruladığı sırada geldi.

Kuruluş, "son derece zor bir karar" olduğu kabul edilen kararı alan kişilere hukuki yardım sağlayacağını söyledi.

RCN ayrıca, geri çekilen hemşirelerin "çok nadir" durumlarda kurumsal cinayet suçlamalarıyla karşı karşıya kalabileceği konusunda da uyardı.

RCN, hemşirelerin takip etmesi için 7 maddelik güvenlik planı yayımladı. Planın 6. adımı şunları söylüyor:

Nihayetinde riski azaltmak için diğer tüm önlemleri denediyseniz ve size BK Enfeksiyon Önleme ve Kontrolü Yönergesi'ne uygun şekilde KKD verilmediyse çalışmayı reddetme hakkına sahipsiniz. Bu son çare olacak ve RCN bunun hemşireler için ne kadar zor bir karar olacağının farkında.

RCN, bakımdan çekilmeyi seçenlerin kararlarının yazılı gerekçelerini tutmasını tavsiye etti ve hemşirelere görevden alma girişimleri, klinik ihmalkarlık iddiaları ve soruşturmalarda karşılaşılabilecek muhtemel soruşturmalarda eleştirilere ya da hatta cezai suçlamalara karşı hazırlanmalarını söyledi.

Yedi gün önce koronavirüs semptomlarıyla yatırıldığı hastaneden pazar günü taburcu edilen Boris Johnson, birkaç sağlık çalışanın adını sayarak onlara bizzat teşekkür etmişti.

BK Başbakanı, yoğun bakımdayken "olayların her iki şekilde de gelişebileceğini" kabul ederken 48 saat boyunca yatağının yanında duran iki hemşireyi (Yeni Zelanda'daki Invercargill'den Jenny ve Portekiz'deki Porto'dan Luis'i) diğerlerinden ayrı tuttu.

Press Association'dan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU