Sancaktepe’deki eczanesinin dezenfekte edilmesini istedi, belediye öldükten sonra yanıt verdi

Sancaktepe'de bir eczanesi bulunan İsmail Durmuş'un koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmeden üç hafta önce Sancaktepe Belediyesi'nden eczanesinin dezenfekte edilmesini istediği ortaya çıktı

Fotoğraf: Twitter

İstanbul Eczacılar Odası’nın şehirdeki 20 eczanenin çalışanlarında koronavirüs tespit edildiğini açıklamasından bir gün sonra kötü haber Sancaktepe’den geldi. 

Bölgedeki Canan Eczanesi’nin sahibi İsmail Durmuş, koronavirüs teşhisiyle bir süredir tedavi gördüğü özel bir hastanede bu sabah yaşamını yitirdi. 

Independent Türkçe'ye konuşan İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, Durmuş'un hiçbir kronik rahatsızlığının olmadığını yaklaşık üç hafta önce teşhis konulduğunu ve 15 gündür de entübe edildiğini söyledi. 

35 yaşındaki genç eczacının beş ay önce dünyaya gelen bir bebeği vardı. 

Eczacıları Birliği'nden başsağlığı mesajı

İsmail Durmuş için başsağlığı mesajı yayınlayan Türk Eczacıları Birliği “Meslektaşımız Ecz. İsmail Durmuş'u COVİD-19 ile mücadelede kaybettik. Tüm camiamızın ve ailesinin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. 
 


Belediyeyi 24 gün önce uyarmıştı

İsmail Durmuş'un vefatının ardından 18 Mart'ta paylaştığı bir tweetle Sancaktepe Belediyesi'nden eczanesinin dezenfekte edilmesini istediği ortaya çıktı. 

Paylaşımında "Değerli ilgili yetkililer Sancaktepe bölgesinde yer alan eczanelerimizin dezenfekte edilmesini talep ve rica ediyoruz. Az önce karşımda yer alan aile sağlığı merkezi dezenfekte edildi ama ricalarımıza rağmen eczanemiz edilmedi" diyen Durmuş'a Sancaktepe Belediyesi'nden yanıt ise bugün, yani ölümünden bir gün sonra geldi. 
 


18 Mart’taki paylaşımında koronavirüsten Türkiye’deki ilk ölüm olarak kaydedilen Beyoğlu Melis Eczanesi sahibi İhsan Giray’ı hatırlatan İsmail Durmuş, şunları söylemişti: 
 

Malum süreçte hastane ve sağlık ocakları kadar eczaneler de risk altında. Hatta ilk ölüm vakası maalesef ki bir meslektaşımızın başına geldi… Hastalar doktora gitmeden raporlu ilaçlarını direkt eczaneden temin ettikleri için eczaneler daha büyük risk altında. 

Sancaktepe Belediyesi, bu konuları dikkate alarak ivedikle aksiyon almanızı rica ediyorum. Mevcut bulunan bütün eczanelerimizin dezenfekte edilmesini talep ediyoruz.

 


Durmuş ayrıca Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge” programında eczacıların da ele alınması gerektiğini şu tweetle talep etmişti: 
 

 

Belediye Başkanı'ndan açıklama

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü belediyenin verdiği yanıta dair Twitter’dan açıklamada bulundu.

Döğücü, “Sosyal medyada merhum eczacımızın talebine yazılan cevap üzerine soruşturma başlattık. Gördük ki, İsmail Durmuş’un talebi üzerine ekiplerimiz dezenfekte çalışmasını yapmış ancak sosyal medya editörümüz geriye dönük tarama esnasında konudan bihaber cevaplandırma yapmış” dedi.

“Sevgili komşularım, minnettar olduğumuz bir eczacımızı kaybettik, İsmail Durmuş. Geride kalan minicik bebek ve gözü yaşlı eş varken kelimeler beyhude kalıyor. Yaşadığımız hassas durumla ilgili bir açıklama yapmamız geride kalanlara borcumuz” ifadelerini kullanan Döğücü Twitter’daki mesajının devamında şunları kaydetti:

Sayın İsmail Durmuş’un eşi ve henüz altı aylık bebeği başta olmak üzere, bütün ailesine, eczacı camiasına başsağlığı diliyorum. Eşi ve bebeği artık bize emanettir.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU