Liglerin devam ettiği Belarus'ta maça gidemeyen taraftarlar, karşılaşmayı cansız manken olarak izledi

Kovid-19 salgınının ardından futbolun devam ettiği tek Avrupa ülkesi olan Belarus'ta sanal bilet satın alan bazı futbolseverler maçı tribünlerde cansız manken olarak izledi

Fotoğraf: AP Photo

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle birçok ligin ertelendiği Avrupa'da maçlara devam eden tek ülke olan Belarus'ta Dynamo Brest Kulübü, Shaktyor Soligorsh maçında sanal bilet alan taraftarlarının fotoğraflarını cansız mankenlere asarak, tribünlerde yer almalarını sağladı. 

 

 

Kovid-19 nedeniyle maçlara gitmeyen futbolseverler, Belarus'ta oynanan Dynamo Brest-Shakhtyor Soligorsk maçını tribünden cansız manken olarak izledi.

Tanesi 67 Belarus Rublesi (26 dolar) olan biletlerden alan futbolseverler için tribüne, takım formalı cansız mankenlerin üzerine çıktısı alınmış yüzlerinin yer aldığı kağıt görseller yerleştirildi. 

 

Belarus taraftar - AP Photo1.jpeg
Fotoğraf: AP Photo

 

Associated Press'e konuşan Dinamo Brest Genel Sekreteri Vladimir Machulsky, "Bu bizim yaratıcı fikrimiz. Bu şekilde televizyonda maç yayınını takip eden sanal bir seyirci kendini tribünlerde görebiliyor. Oyunlara gelmeyi reddeden taraftarları anlıyoruz. Biz de bu duruma yaratıcı bir yaklaşım getirmeye karar verdik" dedi.

Dynamo Brest Kulübü'nden yapılan açıklamada, Rusya, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Özbekistan ve İran'dan 30'dan fazla kişiye bu maçta sanal bilet satıldığı duyuruldu.

 

Independent Türkçe, AP

DAHA FAZLA HABER OKU