Soylu: Evladımıza tacizci diyenler gereğini görecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ankara'daki eylemde gözaltı sırasında yaşanan polis tacizine ilişkin açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polis tacizi ile ilgili konuştu. Mahkeme sürecini işaret etti, polise "evladım" diyerek sahip çıktı: 

"Günlerdir, bir mensubumuzu 'tacizci' diye niteleyerek ailesi, çoluğu çocuğu, etrafı, arkadaşları ve yeğenleri olan bir kardeşimizi 'tacizci' diye niteleyerek sabahtan akşama kadar felç etmeye çalışan ve bunu TBMM'nin gazi çatısı altına getirip, orada aynı hakaretleri ortaya koyanlara pabuç bırakacak değiliz."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jandarma Genel Komutanlığı 2018 Yılı Emniyet ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Soylu ellerinde bir belge olduğunu söyledi: 

"Mahkemede görüşeceğiz. Elimizde öyle bir belge var ki bu konunun arkasında duranlar ve bizim evladımıza 'tacizci' diyen alçaklar gereğini görecektir. Öyle bir belge var elimizde. Ömrümüzde hiç boş konuşmadık. Ömrü Türkiye'yi satmakla meşgul olan adamların peşine takılanları da kınıyorum. Kim olursa olsun. Yazıklar olsun."

İçişleri Bakanı polis tacizine yönelik sosyal medyadan yorum yapanları da eleştirdi: 

"Terör örgütünü her fırsatta destekleyenler, FETÖ ile sosyal medyada ortaklık yapanlar zihinlerinde ve kalplerinde bu ülkedeki güvenlik kuvvetlerini her zaman kendisine düşman görenler hemen klavyelerine saldırdılar."

Ne olmuştu?

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği’nin (TAYAD) 16 Şubat’ta Ankara Sakarya Caddesi’nde yaptığı eylemde bir polisin, üniversite öğrencisi Merve Demirel’i gözaltına alırken cinsel tacize maruz bıraktığı görüntüler kameralara yansıdı. Görüntülerin ardından Ankara Barosu, söz konusu polis hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. 21 yaşındaki Demirel de Ankara Adliyesi’ne giderek polis hakkında suç duyurusunda bulundu. Cinsel saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilk açıklamasında "Hayatı kendi gibi düşünmeyenleri tacizle geçenlerin 'Babası FETÖ'den ihraç, kardeşi DHKP-C'li proje kadın' üzerinden polisi ezmesine müsaade etmeyiz" dedi. 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU