Sırbistan'da karantina kurallarını ihlal eden Prijovic'e, üç ay ev hapsi cezası

Sırbistan'da yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında alınan sokağa çıkma yasağını delen futbolcu Aleksandar Prijovic'e 3 ay ev hapsi cezası verildi. Ülkede daha önce Luka Jovic de karantina kuralını ihlal etmişti

Aleksandar Prijovic, Luka Jovic'in ardından Sırbistan'da karantina kuralını ihlal eden ikinci oyuncu oldu / Fotoğraf: Reuters

Suudi Arabistan'ın Al-Ittihad takımında forma giyen 29 yaşındaki Sırp forvet Aleksandar Prijovic, Sırbistan'ın başkent Belgrad'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan sokağa çıkma yasağını deldiği için mahkemece suçlu bulundu.

Prijovic ve beraberindeki 19 kişi, bir otelin barında bir araya gelerek sokağa çıkma yasağını deldiği için gözaltına alınmıştı.

 

Luka Jovic-RealMadrid1-AA.jpg
Luka Jovic / Fotoğraf: AA

 

Luka Jovic de ihlal etmişti

Real Madrid'in Sırp forveti Luka Jovic de ülkesinde karantina kurallarını ihlal etmişti.

Kız arkadaşının doğum günü için Madrid'ten Belgrad'a giden 22 yaşındaki Jovic, 14 günlük karantina kuralına uymadı.

Belgrad sokaklarında ve doğum günü partisindeki fotoğrafları ortaya çıkan Jovic, sorumsuz hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle eleştirilmişti. 

Jovic'in 14 günlük karantina kurallarını ihlal ettiğinin ortaya çıkmasının ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, yıldız oyuncuya tepki tepki göstererek, şöyle konuşmuştu:

Karantinayı ihlal eden Jovic evinden ayrılırsa, tutuklanacak. Sanırım yaptığından pişmanlık duyuyor ancak bizim insanlarımızın, onun milyonlarından önemli olduğunu açıkça ona öğreteceğim.

Kendisine gelen eleştirilerin ardından özür dileyen yıldız futbolcu, sorumsuz davranışlarda bulunduğunu kabul ederek, şu ifadelerle kamuoyundan özür dilemişti:

İspanya'da teste girdim ve negatif çıktı. Ülkeme gidip, aileme yakın olmak, destek olmak istedim. Sırbistan'a geldiğimde tekrar teste girdim, yine negatif çıktım. İspanya'da markete, eczaneye gidebiliyordum, burada gitmiyorum. Eğer bir zarar verdiysem veya birilerinin sağlığını tehdit ettiysem özür dilerim. Umarım bu durumun üstesinden gelebiliriz.

Sırbistan'da son verilere göre bin 908 kişide Kovid-19'a rastlanırken, 51 kişi yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU