Liverpool'un çalışanlarına izin vererek, kamu kaynaklarından yararlanmasına tepki: Saygı ve iyi niyet kaybolacak

Premier Lig ekibi Liverpool'un personel maaşlarını ödeme konusunda kamu kaynaklarından faydalanması eleştirilere sebep oldu

Fotoğraf: Reuters

İngiltere Premier Lig'in lideri Liverpool, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı liglerin ertelenmesinin ardından bazı çalışanlarını ücretsiz izne gönderdi.

Kovid-19 salgını nedeniyle birçok futbol kulübünün mali anlamda zorluk yaşadığı bu dönemde Anfield ekibinin çalışanlara izin vererek hükümetin maaş ödeme programından yararlanması tepki çekti.

Premier Lig yönetimi ve kulüpler, 3 Nisan'da düzenlenen toplantıda bir araya gelmiş ve ligin geleceğinin yanı sıra kulüplerin maaş indirimi konusunda karar aldıklarını açıklamışlardı.

Bu toplantının ardından Liverpool, yaptığı resmi açıklamayla çalışanlarının bir kısmının ücretsiz izne gönderildiğini ancak yine de maaşlarının ödeneceğini duyurdu.

 

 

Bu açıklamayla beraber hükümetin yüzde 80 maaş ödeme programından faydalanacak Liverpool, geri kalan yüzde 20'yi de kendi ödeyecek. Fakat Kırmızılar'ın kamu kaynağından faydalanması tepkilere neden oldu. Kulübün bu tutumunu eleştirenler arasında takımın efsane futbolcularından Jamie Carragher ve ve Stan Collymore da tepki gösterdi

Carragher, kişisel Twitter hesabından Liverpool'un açıklamasını alıntılayarak kulübün tüm saygı ve iyi niyet göstergesini kaybettiğini dile getirdi.

 

 

Daha önce Premier Lig takımları Newcastle United, Tottenham, Bournemouth ve Norwich City de bazı çalışanlarını ücretsiz izne göndereceğini açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU