Belçika'da 12 yaşında kız çocuğu koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Belçika’da yaşayan 12 yaşında bir kız çocuğunun Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından Avrupa’da koronavirüsten en genç ölüm kayıtlara geçmiş oldu

Fotoğraf: Reuters

Belçika Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü Başkanı Virolog Steven Van Gucht, dün düzenlediği basın toplantısında Belçika’nın Ghent kentinde yaşayan 12 yaşında bir kız çocuğunun yaşamını yitirdiğini söyledi. 

Çocuğun bir hastalık geçmişinin olmadığını belirten Van Gucht, 13 Mart’a kadar okula gitmeye devam ettiğini, sonrasında Kovid-19 teşhisi konulduğunu ve son üç günde de durumunun ateşle birlikte kötüleştiğini anlattı. Van Gucht, küçük kızın ailesine ve arkadaşlarına maksimum desteğin verileceğini vurguladı. 

Söz konusu durumu "son derece istisnai" olarak nitelendiren Van Gucht, "Neden bazen bir şeylerin yanlış gittiğini bilmiyoruz” dedi ve ekledi: Bu durum, bizi gerek ebeveyn gerek insan olarak gerçekten etkiledi. Bu olay, bize tüm yaş gruplarının komplikasyon geliştirebileceğini gösteriyor.

12 yaşındaki kızın hayatını kaybetmesinin ardından Avrupa’da koronavirüsten en genç ölüm kayıtlara geçmiş oldu. 

Daha önce Fransa 'da 16, Portekiz'de 14 yaşındaki iki hasta, salgın dolayısıyla yaşamını yitirmişti. 

Dünyadaki en genç ölüm ise geçen hafta sonu ABD’de bir bebeğin yaşamını kaybetmesiyle kaydedildi. 

Belçika'da hayatını kaybedenlerin sayısı 828’e yükseldi


Belçika'da yeni tip koronavirüs salgınında vaka sayısı 1189 artarak 13 bin 964’e ulaşırken, ölü sayısı da 123 artışla 828 oldu. 

Belçika Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, ülkede son 24 saatte 560 kişinin daha tedavi altına alınmasıyla hastaneye kaldırılan toplam kişi sayısının 4 bin 995’e ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, hayatını kaybedenlerin yüzde 93'ünün 65 yaş üstü olduğu vurgulandı.


Independent Türkçe, Ajanslar 

DAHA FAZLA HABER OKU