Adalet Bakanı Gül: Cezaevlerinde görev yapan personel izole edilen yerlerde kalacak

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, mahkeme ve cezaevlerinde koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerle ilgili açıklama yaptı. Gül acil olmayan duruşma ve işlerin 30 Nisan’a kadar ertelendiğini duyurdu

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara’da HSK ve TBB ile gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Mahkeme ve ceza evlerinde yeni tip koronavirüs (Kovi-19) salgınına karşı alınan tedbirleri açıklayan Gül, "Bugünden itibaren cezaevlerinde görev yapan personel, belirlenen süreler sonunda evlerine gönderilmeyecek, izole edilen yerlerde kalacak." dedi.

Bakan Gül'ün konuya ilişkin açıklamalarında şunları kaydetti:

Bugünden itibaren cezaevlerinde görev yapan personel, belirlenen süreler sonunda evlerine gönderilmeyecek, izole edilen yerlerde kalacak. Kamuya ait yerlerden de yararlanılması hususu değerlendirilmektedir. Kurumsal olarak alt yapıyı hazırlamış durumdayız.

Cezaevlerinde görüntülü görüşme imkanını sağlamak adına çalışmaların başlatıldığının bilgisini paylaşan Gül, “Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle mevzuat altyapısı tamamlanmaktadır. Böylece sadece görüntülü görüşme değil, mektup, kantin, doktor gibi pek çok işlem daha çabuk görülecektir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Duruşmalar 30 Nisan’a ertelendi

Her gün yüz binlerce insanın giriş çıkış yaptığı adliyelerde ve icra dairelerindeki insan sirkülasyonunu durdurmak için de çalışmaların başlatıldığını hatırlatan Gül, duruşmaların ve acil olmayan tüm işlerin 30 Nisan'a kadar ertelendiğini ifade etti.

Gül, avukatların 6 Nisan itibariyle CMK alacaklarına yönelik tüm ödemelerin başsavcılıklara ulaştırılacağını açıkladı.

Salgını fırsat çevirmek isteyenlerin bakanlık olarak karşısında olduklarını ifade eden Gül şunları kaydetti:

Salgın hastalık tehlikesinden ortaya çıkan sıra dışı süreci fırsata çevirmek isteyenlerin karşısında hukuk vardır. Salgın karşısında cumhuriyet başsavcılıkları toplumun sağlığını sağlamak için 459 kişi hakkında soruşturma başlatmıştır. Yine sosyal medyada manüpülatif haberlerle ilgili olarak 385 kişi, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza rencide eden 8 kişi, karantinaya aykırı olarak 11 kişi, stokçuluk kaçak maske satmak gibi suçlar karşısında 55 kişi hakkında soruşturma işi yapılmıştır.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU