Fransa’da hiçbir hastalığı olmayan 16 yaşındaki genç koronavirüsten hayatını kaybetti

Dünyayı saran Kovid-19 hastalığının genellikle yaşlı ve kronik hastaları öldürdüğü düşünülse de gençlerde de ölümler görülmeye başladı

Fransa'da 16 yaşında bir genç koronavirüsten dolayı hayatını kaybetti / Fotoğraf: AA

Fransa'nın başkenti Paris'te, daha önce hiçbir hastalığı olmayan 16 yaşındaki genç kız koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle perşembe akşamı hayatını kaybetti. Julie adındaki lise öğrencisi Kovid-19 hastalığına bağlı solunum yetmezliğinden yaşamını yitirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paris'te yaşayan Julie A isimli Fransız genç kız bir hafta önce hafif öksürük ve nefes darlığı şikayeti ile hastaneye başvurdu.   

Hastanede koronavirüs teşhisi konulan 16 yaşındaki Julie A, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Julie'nın, Fransa'da virüs salgınından hayatını kaybeden en genç vaka olarak kayıtlara geçti. 

Daily Mail'de yer alan habere göre ise, Julie A'nın kız kardeşi Manon, kardeşinin daha önce herhangi bir hastalığa sahip olmadığını belirtti.

“Virüsün gençleri etkilediği söylenmedi” 

Genç kızın annesi Sabine ise kızının ölümünü dayanılmaz bir acı olarak belirterek, ''En başından beri virüsün gençleri etkilediği söylenmedi. Herkes gibi biz de inandık'' açıklamasında bulundu.  

Julie'nin annesi Sabine, kızının ilk başlarda hafif bir şekilde öksürdüğü ve şuruplarla onu tedavi etmeye çalıştıklarını söyledi. 

Acılı anne sonra yaşananları şöyle anlattı:

Cumartesi günü kızımın nefes alıp vermekte zorlandığını fark ettik. Pazartesi günü de balgamlı öksürük başlayınca aile doktorumuza gittik. Pratisyen doktor daha kapsamlı testler için bizi hastaneye gönderdi.

O akşamdan itibaren her şey çok hızlı bir şekilde gelişti. Kızım Paris'teki Necker çocuk hastanesine transfer edildi. Salı günü yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı, durumu da gittikçe kötüleşiyordu. Julie suni solunum cihaz desteğiyle nefes alıp veriyordu. Fakat perşembe akşama beni aradıklarında, hastaneye yetişemeden kızımı kaybettim.

 

Independent Türkçe, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU