Taha Akyol: Felaket bizi beklerken devlet kurumu böylesine kindar olabilir mi?

Akyol, koronavirüs konusunda uzman doktor Mustafa Ulaşlı hakkında yazdı

Fotoğraf: Twitter

Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, koronavirüs konusunda uzmanlığı olan ancak KHK ile ihraç edildiği için çalışmayan Doç. Dr. Mustafa Ulaşlı hakkında yazdı ve “Devlet bu kadar kindar olabilir mi” diye sordu.

Akyol, bugünkü köşe yazısında koronavirüs salgınının ilerleyen günlerde daha kötü olacağını, Türkiye’nin bugünleri arayacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karar yazarı, Mustafa Ulaşlı’yı da hatırlattığı yazısında şunları ifade etti:

Şimdi, Korona Virüs uzmanı bir bilim insanımızın sosyal medyadaki şu feryadına bakın: “Sayın Bakanım @drfahrettinkoca , COVID 19’un moleküler tanısı konusunda, ciddi katkılarımın olabileceğini düşünüyorum. COVID 19 salgını için geçen her saat aleyhimize işliyor olabilir. Aşı ile ilgili bir ekip kurulacaksa her türlü katkıyı yapmaya hazırım…”

Bu, KHK ile görevden atılan, böylece biliminden Türkiye’nin istifade etmesi engellenen Doç.Dr. Mustafa Ulaşlı’nın mesajı!

ABD Princeton Üniversitesi’nde 3 yıl, Hollanda’daki Groningen Üniversitesi’nde 4 yıl koronavirüs üzerine çalışmış bir uzman… İftira sonucu KHK’lı olmuş…
Adalet, yargılamaya bile gerek duymadan daha soruşturma aşamasında “takipsizlik” kararı vermiş…

Ama KHK’lı olduğu için bu bilim insanın uzmanlığından Türkiye’nin yararlanması ‘yasak’! Devlet kurumu böylesine kindar olabilir mi? Hele de önümüzde virüs felaketi bizi beklerken!

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU