İhracatçılar Meclisi Başkanı: Günde 1 milyon maske ve 100 bin adet dezenfektan üretimine başlıyoruz

Koronavirüs salgını sonrası “Tek kaynaktan tedarikin ne kadar eksiklik olduğunu gördük” diyen TİM Başkanı İsmail Gülle, ayda 40 milyon maske üretmeyi hedeflediklerini söyledi

Fotoğraf: AFP

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, TİM Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında Ticaret Bakanlığı ve 61 üye ihracatçı birlik ile koordineli olarak koronavirüse karşı üretim seferberliği başlattıklarını duyurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

100 bin adet dezenfektanın yanı sıra günlük 1 milyon maske üreteceklerini söyleyen Gülle, hedeflerinin ayda 40 milyon maske üretimi olduğunu duyurdu. 

TİM Başkanı, “Ülkemizin birçok hazır giyim, tekstil ve kimya firmaları ile birlikte sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için maske ve dezenfektanların tedarik sıkıntısını aşmak adına üretim seferberliği başlatıyor. Üretim çarklarımızı Türkiye için çeviriyoruz” ifadelerini kullandı. 

İsmail Gülle
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle/ Fotoğraf: www.tim.org.tr


“Bugüne kadar ihracatımız için ürettik, bugün de sağlığımız için üreteceğiz” diyen Gülle, sözlerine şöyle devam etti: 

Koronavirüs salgınının tüm dünyada şu hususu öğrettiğinin farkındayız: İthalat ucuz olsa bile bir gün gelemeyebilir. Tek kaynaktan tedarikin ne kadar eksiklik olduğunu gördük. Yerli ve milli üretim bilinciyle her ürünü kendi ihtiyaçlarımızın ötesinde üretmek zorundayız. 

Bu yalın gerçeğin idraki ile vatan sathında koronavirüse karşı verilen sağlık mücadelesinin kahramanları sağlık çalışanlarımızın yanında olacağımıza söz veriyoruz. 


İhracatçılara kredi veren Eximbank başta olmak üzere, üç kamu bankası ve özel bankaların kredi ödemelerini erteleme kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen İsmail Gülle, ihracatçılara yönelik ek önlemler ile ilgili tüm bakanlıklarla görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. 

İhracatçılarımızın ürünlerini dünyaya yetiştirmek adına talep ettikleri kargo uçaklarının sayısının artırılması için tüm imkânlar seferber edilmiş durumdadır. 

Bilhassa Irak ve İran sınır kapılarında devreye alınan temassız ihracatın Kapıkule’de uygulanması konusunda ticaret Bakanlığımız ile çalışmalar devam etmektedir. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU