Alevileri kızdıran komedyenden özür

Bir stand-up gösterisi sırasında söylediği sözleri Alevilerin tepkisini çeken Pınar Fidan, "İstemeyerek öngörmeyerek incittiğim insanlardan ve toplum kesimlerinden içtenlikle özür dilerim" açıklamasında bulundu

Sözleriyle Alevilerin tepkisini çeken Pınar Fidan özür diledi / Fotoğraf: Twitter


Kadıköy'de bir barda sahnelenen "Tuz Biber" adlı stand-up sırasındaki Alevilerle ilgili “Toplayıp hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin. Geçmişte örnekleri var" ifadesi tepkiye neden olmuştu

Tepkilerin ardından Kartal'daki Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla soruşturma başlatılan Fidan, emniyette verdiği ifadesinde kendisinin de Alevi olduğunu, hakaret etme amacının olmadığını, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söylemişti.

Soruşturma başlatılmasının ardından Fidan'ı eleştirenlerle sadece mizah yaptığını söyleyenler arasında sosyal medyada tartışma yaşanmıştı.

Gelişmelerin ardından Fidan sosyal medya hesabından bir metin yayınladı.

Hedef haline getirildiğini öne süren Fidan, şöyle özür diledi:

"Maksadını aştı"

 
18 Mart 2020 tarihinde, bir sahne gösteriminden kısa bir kesit YouTube’a yüklendi. Bu videonun bir bölümünde, düşünce olarak karşısında durduğum ayrımcıları ve saldırganları onların kendi dilini kullanarak mizah aracılığıyla hicvetmeye çalıştım. Videoya gelen birkaç yorum sonrasında amacımın yanlış anlaşılabileceğini anlayarak aynı gün videonun kaldırılmasını talep ettim.

Talebim üzerine kaldırılan video yayında kaldığı kısa süre içerisinde tanımadığım kişilerce kopyalanıp çeşitli mecralarda paylaşılınca maksadını aştı. Haksız bir şekilde hedef gösterilmem üzerine korkunç bir karalama kampanyası başlatıldı. Tepkiler henüz bu boyuta varmadan önce sosyal medya hesabımdaki bir fotoğrafımın altına yorum yazan birkaç kişiye yazdığım cevap, sonrasından kamuoyuna yaptığım açıklama olarak lanse edildi. Şahsıma, arkadaşlarıma, aile fertlerime, zamanında çalıştığım ve şu an bağlantım olmayan kurumlara ve mekanlara yönelik hakaret, küfür, saldırı ve tehditlere tanık olduk ve oluyoruz.

Amacım, herhangi bir inancın mensuplarını veya halkın bir kesimini incitmek, hedef göstermek, aşağılamak, kışkırtmak, bir zümreye hakaret etmek değil, aksine geçmişte yaşadığımız acılı olayların sorumlularını ve zihniyetlilerin yaptığım iş doğrultusunda hatırlatmaktı.

Bu süreçte bana destek olan herkese teşekkür ederim. İstemeyerek öngörmeyerek incittiğim insanlardan ve toplum kesimlerinden içtenlikle özür dilerim.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU