Koronavirüs salgını futbolcu maaşlarını etkiledi: Almanya ve İskoçya'da oyuncu maaşlarında indirime gidildi

Bundesliga ekiplerinden Borussia Mönchengladbach ile İskoçya temsilcisi Hears Kulübü'nün futbolcuları, koronavirüs salgını nedeniyle gelirlerinin bir bölümünden vazgeçti

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Mönchengladbach, futbolcuların maaşlarının bir kısmında, İskoçya ekibi Hearts'ın oyuncularının da maaşlarının yüzde 50'sinde indirime gittiği bildirildi.

 

 

Borussia Mönchengladbach Sportif Direktörü Max Eberl, kulübün internet sayfasında yer alan röportajda, futbolcuların kulübe ve taraftarlara yardımcı olunması durumunda aldıkları ücretlerinden vazgeçeceği teklifini yaptıklarını belirtti.

"Ben bu gençlerle gurur duyuyorum" ifadelerini kullanan Eberl, herkesin iyi ve kötü günde Borussia Mönchengladbach kulübü için yan yana durduğunu vurguladı.

Eberl, teknik ekibin ve yöneticilerin de futbolculara katılarak gelirlerin bir kısmından feragat edeceklerini kaydetti.

1 milyon euro tasarruf etti

Alman basınında da bu uygulamayla kulübün yaklaşık 1 milyon euro tasarruf etmesi beklendiği ve bu şekilde kulüpteki diğer çalışanların maaşlarının ödenebileceği ifade edildi.

Almanya'da 1. ve 2. lig futbol karşılaşmalarının, Kovid-19 salgını sebebiyle 2 Nisan'a kadar askıya alınmıştı.

Futbol maçlarının oynanmamasından dolayı kulüpler seyirci ve televizyon gelirleri alamadığı için ciddi maddi kayıp yaşıyor.

 

Hearts - AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Hearts Kulübü maaşları yüzde 50 indirdi

İskoçya ekibi Hearts, liglerin ertelenmesiyle oluşan gelir kaybı nedeniyle futbolcu, teknik ekip ve personel maaşlarının nisan ayı itibarıyla yüzde 50 düşürüleceği belirtildi.

Açıklamada, maaş kesintisini kabul etmeyenlere sözleşme feshinin önerileceği kaydedildi. 

Ayrıca kesinti süresinin belirsiz olduğu ve salgının durumuna göre kararın yeniden değerlendirileceği ifade edildi.

İskoçya Futbol Federasyonu, geçen hafta yapılan açıklamayla lig maçlarına koronavirüs tedbirleri kapsamında belirsiz süreyle ara verildiğini duyurmuştu.

Öte yandan İngiltere Futbol Ligi (EFL) yönetimi, Premier Lig haricindeki liglerde yer alan kulüplere 50 milyon sterlinlik para yardımı yapılacağını açıkladı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU