Bakan Selçuk’un 40 dakikalık teneffüs müjdesine Türkiye’nin dört bir yanından hediye sözü

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitime verilen zorunlu ara sonrası okulun ilk günü ilk teneffüsün 40 dakika olacağı sözüne birçok ilden o ilin meşhur ürünü ile destek geldi. Türkiye bir kez daha zor zamanlarda güzel dayanışma örneği verdi

Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüsün (Kovid-19) 11 Mart 2020 itibariyle Türkiye’de de görülmesinin ardından hükümet, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla birçok tedbir aldı. Onlardan biri de okulların tatil edilmesiydi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesaplarından sık sık öğrencilere seslenerek hem iletişimi sıcak tutuyor hem de bu zor dönemde onlara moral veriyor.

Selçuk okulların tatil edildiği 16 Mart’ın ertesi günü Twitter’da öğrencilere seslenerek “Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız” sözünü verdi.
 


Bu mesajın yayınlanmasının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör cevap yazarak “Sayın Bakanım, 40 dakika teneffüste çocuklarımızın mutluluğunu Maraş dondurması ile tatlandırmak isteriz. 81 ilden 81 okula dondurmalar bizden” cevabını verdi.
 



Ziya Selçuk ise “Değerli başkanım hassasiyetiniz için çok teşekkürler. 81 okulumuzun listesini paylaşacağım sizinle. Dondurmalar katkı maddesiz olsun lütfen. Tüm Kahramanmaraşlılara selamlarımla” şeklinde cevap vermesinin ardından birçok il ve ilçenin belediye başkanları da kendi illerinde meşhur olan ürünleri okullara gönderme sözü vermesiyle bu durum bir dayanışma zincirine dönüştü.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “40 dakikalık teneffüs pişmaniyesiz olmaz. Sayın Bakanım çocuklarımız okula döndükleri ilk gün tatlının şahı pişmaniyeyle karşılamak istiyoruz. ‘yiyen bir pişman yemeyen bin pişman'” yazdı.
 


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, şu mesajı gönderdi:

40 dakika teneffüs demek bolca enerji ihtiyacı demek. Sayın Bakanım çocuklarımızın enerjiye ihtiyaç duyacağı bu uzun teneffüste onların mutluluklarına Ordu fındığı ile ortak olmak istiyoruz. 81 ilden 81 okula fındık bizden.

 


Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın; “Uzun teneffüste oyun oynayan yavrularımız yorulacak, acıkacak. İçeriğindeki kalsiyum, magnezyum, demir ve fosfatın yer aldığı leblebi yavrularımızın kemik yapısını ve gücünü korumaya yardımcı olacaktır. 81 ilden 81 okulumuza leblebiler dünyanın merkezi Çorum’dan…”  yazarak dayanışmaya destek oldu.

 
Daha sonra birçok ilin belediye başkanı dayanışma zincirine katılarak o ile özel ürünü 81 ilden 81 okula gönderme sözü vermeye başladı.

Bazı ilçe belediye başkanları kendi ilçeleri özelinde okulların açıldığı ilk gün ilçe sınırlarındaki okullara hediye göndereceklerini duyurdu.
 


Tokat Erbaa’dan yaprak sarması, Ordu’dan fındık, Mardin’den badem şekeri, Malatya’dan kayısı, Bursa’dan kestane şekeri, Afyon’dan lokum, Siirt’den fıstık derken onlarca hediye talebi Milli Eğitim Bakanı’na sosyal medya üzerinden ulaştı.
 


Futbol kulüpleri de bu dayanışmaya katıldı. Beşiktaş ve Trabzonspor "40 dakikalık teneffüs futbolsuz olmaz" diyerek 81 ilden 81 okula futbol topu, Galatasaray ise Süper Lig kupası gönderme sözü verdi.

Koronavirüs vaka sayısının arttığı ve ölümlerin yaşandığı süreçte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk hemen her gün sosyal medyadan öğrencilere ve velilere seslenerek hem moral veriyor hem de tatili nasıl geçirebilecekleri konusunda önerilerde bulunuyor.  Selçuk son olarak dedelere ve ninelere seslenerek şu ifadeleri kullandı:

Değerli nineler, dedeler... Çocuklarımızın eğitimine verdiğiniz destek çok önemli. Bu süreçte tedbir için güzel sohbetlerinizi, masallarınızı torunlarınızla telefonda paylaşırsanız hem ayrılmamış oluruz hem de çocukların dünyasında zor günlerden güzel anılar kalır. İyi ki varsınız.

 


Koronavirüsün Türkiye’de görülmesinin ardından okullar 16 Mart’tan itibaren üç hafta tatil edildi.

23 Mart’tan itibaren ise okullar online eğitime geçerek öğrencilerin ders ve zaman kaybını önlemeye çalışıyor.

 

 

Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU