Gazeteci Sönmez’den “Tutuklu aileleri Skype üzerinden görüşsün” önerisi

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de iki hafta görüş yasağı getirilen mahkumlarla internet üzerinden görüntülü arama önerisi getirildi

Gazeteci Sönmez’den “Tutuklu aileleri Skype üzerinden görüşsün” önerisi / Fotoğraf: AA

Geçen cuma günü Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından kameraların karşısına geçen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, açık ve kapalı görüşmelerin iki hafta ertelendiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Cezaevinde görüşler ertelendi ama tutuklu ve hükümlülerin yakınlarıyla daha fazla telefon görüşmesi yapması imkanı tanınacak mı?" sorusu üzerine Gül, "Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüz, telefonla görüşme hakları hususunda daha yoğun mesai yaparak, süreyi artırarak, bu konuda imkanlar ölçüsünde vatandaşlarımızın daha yoğun iletişim sağlaması için tedbiri artırmaktadır" yanıtı verdi.

Bakan Gül’ün açıklamasından sonra cezaevlerindeki tutukluların aileleri ile görüşmesi için bir öneri de gazeteci yazar Mustafa Sönmez’den geldi.

“Çok mu zor? Hiç mi aklınıza gelmez?”

Sönmez, sosyal medya hesabından “Koronavirüsten korumak adına yasaklamak yerine internet denilen medeniyeti bazı durumlarda kullanmayı da akıl etmeli” paylaşımında bulundu.

Ailelerin tutuklularla internet üzerinden görüntülü arama imkanı sunan Skype üstünden görüşme önerisinde bulunan Sönmez, şu paylaşımda bulundu:

“Korona virüsten korumak adına her şeyi yasaklamak yerine, internet denilen medeniyeti bazı durumlarda kullanmayı da akıl etmeli. Örneğin tutuklu ve mahkumlara görüş yasağı getirdiniz madem, o zaman aileleri ile skype üstünden görüş imkanı verin. Çok mu zor? Hiç mi aklınıza gelmez?”

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU