Palmali Holding’in kurucusu Mubariz Mansimov FETÖ’den tutuklandı

Mansimov ile beraber mahkemeye sevk edilen Nuray Nurcihan Perker adli kontrolle serbest bırakıldı

Fotoğraf: Twitter

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mübariz Mansimov Gurbanoğlu ve iş yöneticisi Nuray Nurcihan Perker FETÖ'den tutuklandı.

İki isim dün akşam saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Palmali Holding'in kurucusu Gurbanoğlu ve iş yöneticisi Perker, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiler.  

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu tutuklanırken Perker "adli kontrol" kararıyla serbest bırakıldı.

Azerbaycan kökenli 52 yaşındaki işadamı Mubariz Mansimov, 1998 yılında Türkiye’ye yerleşmişti. Türkiye merkezli Palmali Grubu’n başkanı olan Gurbanoğlu’nun filosunda 200’den fazla gemi bulunuyor.

Palmali Holding hakkında

Holdingin bilgileri, resmi internet sitesinde özetle şu ifadelerle anlatılıyor:

Palmali Holding 1998 yılında Türkiye'de kuruldu; Şirket yolculuğuna İstanbul Boğazı ve Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemiler için acentelik hizmetleri sunarak başladı. Bir süre sonra, şirket kendi filosunun oluşturmaya başladı. Şirket sahiplerinin temel amacı, Karadeniz ve Hazar Denizinin önde gelen deniz taşımacılığı şirketi statüsüne kavuşmaktı.

Zaman geçtikçe, Palmali uluslararası arenada daha iddialı konuma geldi. Günümüzde Holding, Rusya’nın iç limanlarında, Karadeniz, Akdeniz, Hazar ve Baltık Denizi'nde taşımacılık sektöründe kendinden güçlü bir şekilde söz ettiriyor. Palmali Holding küresel boyutta ulaştırma pazarının ihtiyaçlarını karşılamak için operasyonlarını sürdürmektedir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU